Apple Etkinliğinde Bizi Hangi Ürünler ve Ne Gibi Sürprizler Bekliyor?

9 Eylül'de yapılacak Apple tanıtım konferansında ne sürprizler olabilir araştırdık ve derleyerek bir blog yazdık.

Apple Etkinliğinde Bizi Hangi Ürünler ve Ne Gibi Sürprizler Bekliyor?

Apple 9 Eylül Çarşamba Günü şimdiye kadar yaptığı tüm etkinliklerden daha görkemli bir sunum yapacağını açıkladı. Apple’ın görkemli derken neyi kastettiğini bilmiyoruz. Her gelene bir iPhone 6s Plus dağıtırlarsa tanıtım tadından yenmeyebilir elbet. Ancak şaka bir yana durum daha ciddi.

Apple 9 Eylül’de dev ekranlı iPad Pro, Apple Tv, yeni iPad Mini ve Apple Watch aksesuarlarının yanı sıra, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus cihazlarının üzerindeki örtüleri kaldıracak. Beklentilerimiz ne olursa olsun sonunda tüm teknoloji camiası mutlaka ikiye ayrılacak. Apple tanıtımlarının doğal seyri böyle. Burun kıvıranlar ve hayran olanlar blog sayfalarında kelimelerini çarpıştıracaklar. Yorumlarda kıyamet kopacak. Bir çok insan para mı alıyorsunuz niye böyle yazıyorsunuz diye tepinip duracak. Ancak objektif olarak bakacak olursak, Apple’ın yapacağı tanıtımda neler olacağını en basit ve anlaşılabilir haliyle şöyle sıralayabiliriz. Yani konferansın sonunda çok fazla olay çıkarmaya gerek kalmayacak.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus

Biliyoruz ki iPhone’lara gelen s güncellemeleri daha çok donanım ağırlıklı oluyor. Ancak iPhone 6s ile ilgili o kadar çok söylenti okuduk ki, durum biraz farklı sularda seyrediyor. iPhone 6s serisi ile ilgili çıkan çoğu haber gerçeği yansıtıyor olsa da tasarımında gelinen en önemli nokta daha dayanıklı bir kasaya sahip olacağı. iPhone 6s serisi alüminyum 7000 alaşımını kullanmayı planlıyor. Bu alaşım, standart iPhone’lara oranla yüzde 60 daha dayanıklı bir kasa vaat ediyor. Yani “iPhone 6s şöyle büküldü, böyle yamuldu” haberlerinden kurtulacağız. 

Apple TV nedir, nasıl kullanılır?

Yeni Apple TV’nin en çok dikkat çeken yeniliği kumanda özellikleri olacak. Bu avantajının yanı sıra, Siri’yi kontrol etmek için yerleşik mikrofon, oyunları hareketle kontrol etmek için ivme ölçer, değiştirilebilir pil gibi yeniliklere de sahip olacak. Apple TV’nin 16GB’lık sürümleri 150 dolar etikete sahip olacak ve Ekim ayında dağıtımına başlanacak. 

iPad Pro ve iPad Mini

iPad Pro 12.9 inç ekrana ve 2732×2048 piksel çözünürlüğüne sahip bir tablet. Yanında bir Stylus kalemi ve bir klavyesi olacak. Ancak Apple bu tabletin çıkış tarihini erteledi. iPad Pro Force Touch özelliğine sahip Apple cihazlarından biri olacak. Apple uzun bir süre tabletler üzerinde Stylus kalem kullanımına muhalefet ediyordu ama belli ki tabularını aşmış artık. Apple Stlus kalemi iPad Pro’dan ayrı satacak ama bu kalemin bildiğimiz tüm diğer benzer ürünlerden farklı olduğunun üzerinde de ısrarla durmadan edemiyor. 

Gelelim iPad Mini’ye; iPad Air 2 inceliğinde ve daha hafif bir tablet olacağı, işlemci olarak A8 ya da A9 kullanacağı, ekranının bölünerek aynı anda birden fazla uygulama kullanabileceği konuşuluyor.

Apple Watch yenilikleri

Apple tanıtımında Apple Watch’a da yer veriyor. watcOS2 işletim sürümünü tanıtacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra aksesuar tanıtımından başka bir şey yapmayacak. Yeni renkli kayışlar, yeni uygulamalardan başka sepetinde Apple Watch için bir şey saklamıyor.

Bu arada bir sürpriz olmaz mı? Olabilir. Birden bire perdede hiç ummadığımız bir anda iPhone 7 belirebilir. Belki de Apple’ın bu yıl tanıtımımız muhteşem olacak demesinin bir sebebi budur. Ne dersiniz?

Apple Etkinliği Windows ve Android Cihazlarda Nasıl İzlenir?

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'un Çıkış Tarihi Kesinleşti

iPhone 6S'in 12 MP'lik Kamerası Doğrulandı

YORUMLAR