Angry Birds 2 İpuçları

Angry Birds 2'yi daha keyifli hale getirmeye ne dersiniz?

Angry Birds 2 İpuçları

Merhaba Tamindir takipçileri. Bildiğiniz üzere Angry Birds serisinin yeni oyunu Angry Birds 2 kısa bir süre önce yayınlandı. Serinin yeni oyunu içerisinde geliştirilmiş ve göze hoş görünen grafikler, daha uzun ölümler ve yeni bir hikaye içeriyor. Fakat oyundaki yenilikler bunlardan ibaret değil. Angry Birds 2'nin oynanışı ilk başta çok anlaşılmasa da bir hayli değişmiş. Angry Birds 2'de yeni bulmacalar, yeni kuş türleri, özel bonus yetenekler, yeni düşman türleri ve daha uzun bölümler bizi bekliyor. Ayrıca oyuna tanıtılan kart sistemi sayesinde bölümleri hangi stratejiyi kullanarak geçebileceğimizi biz belirliyoruz. Yani ilk oyundaki gibi sadece bize verilen kuşları fırlatmıyoruz, hangi kuşu ne zaman fırlatacağımızı biz seçiyoruz.Oyuna eklenen can sistemi ise biraz can sıkıcı olabiliyor. Bir bölümü geçemediğinizde tekrar denemeniz size bir cana mal oluyor. Bu canların dolmasını bir süre beklemeniz gerekiyor ya da parayla can satın alabiliyorsunuz.

Angry Birds 2'de ilerledikçe bölümler daha zorlu hale geliyor; bu nedenle elinizdeki canları tüketmemek için daha da dikkatli bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor. İşte biz de canlarınızı tüketmeden ilerleyebilmeniz için gerekli olacak Angry Birds 2 ipuçlarını bu yazımızda bir araya getireceğiz.

Angry Birds 2'yi halen mobil cihazlarınıza indirmediyseniz bu bağlantıları kullanabilirsiniz:

Eğer Angry Birds 2'yi bilgisayarınızda oynamak isterseniz bu yazımıza göz atabilirsiniz:

Angry Birds 2 Bilgisayarda Nasıl Oynanır

Dilerseniz ipuçlarımıza birer birer göz atalım:

Günlük Görevleri Kaçırmayın

Angry Birds 2'de görevleri tamamlamak için gerekli olan canları, kuş kartlarını veya özel yetenek kartlarını satın alabilmenizin bir yolu da oyunda yer alan mücevherler. Oyunun ilerleyen bölümlerinde bu mücevherlere büyük ihtiyaç duyacaksanız; bu nedenle her gün en az bir kere oyunu oynamasanız bile oyuna giriş yapın ve mücevher ödülünü kapın. Ayrıca listelenen günlük görevleri yaparak ekstra mücevherleri toplayabilirsiniz.

Angry Birds 2'de mücevher toplamanın bir diğer yolu da Facebook arkadaşlarınızla etkileşim kurmak. Angry Birds 2'de Facebook arkadaşları birbirlerine mücevher gönderip birbirlerinden mücevher alabiliyorlar. Eğer oyunda mücevherlere para vermek istemiyorsanız günlük görevleri ve Facebook etkileşimini atlamayın.

Büyü Kartlarınızı Gerekmedikçe Kullanmayın

Bu kartları kullanmak oldukça kolay olsa da kartları bulmak çok büyük bir uğraşı gerektiriyor. Büyü kartlarını kullanarak herhangi bir bölümü çok daha hızlı ve kolay bir şekilde geçebilirsiniz; fakat bazı bölümlerde bu kartlara daha çok ihtiyacınız olacak. Bu nedenle büyü kartlarını bu tür bölümlere saklamanız saç baş yolmanızı engelleyecektir. Normal şartlarda geçmenizin bir hatli zor olduğu bölümlerde bu kartlar mucizeler yaratabiliyor.

Bölümleri Ezberlemekle Uğraşmayın

Daha önceki Angry Birds oyunlarının aksine Angry Birds 2'de bizi rastgele yaratılan bölümler bekliyor. Bu rastgele yapı kendini domuzcukların konumlarından ziyade binalarda kullanılan yapılarda gösteriyor. Cam, taş veya ahşap olan parçaların yerleri aynı bölümü her oynadığınızda değişiyor. Bu nedenle klasik bir taktik geliştirip bölümü o taktikle geçemiyorsunuz. Bölümlere başladıktan sonra ilk olarak yapıları iyice incelemeye vakit ayırın ve taktiğinizi ona göre hazırlayın. Neyse ki Angry Birds 2'de atış yapmak için herhangi bir zaman limiti yok. Angry Birds 2'de hangi kuşu ne zaman kullanacağınızı da belirleyebiliyorsunuz. Karşınızdaki yapıya uygun kuşu seçmek de taktik geliştirme açısından önemli. 

Çevrenizdeki Öğelerden Faydalanmayı Unutmayın

Angry Birds 2'de bizi bekleyen yeniliklerden biri de çevresel öğeler. Dev vantilatörler ve tüküren bitkiler gibi yenilikler zorlu bölümlerde sürprizler yaratabiliyorlar. Bu öğelerden yararlanarak kuşlarımızı daha uzağa gönderebiliyor, düşen parçaları veya kuşlarımızı mermi olarak kullararak ilk atışımızla yok edemediğimiz domuzcukları yok edebiliyoruz. Oyunda ilk iş olarak bu çevresel öğelerin nasıl çalıştığını keşfetmenizi tavsiye ediyoruz. Oyunda ziyaret edeceğiniz her şehirde farklı bir çevresel öğe karşınıza çıkacak.

Hasarmetreyi Takip Edin ve Olabildiğince Etrafı Yıkıp Parçalayın

Angry Birds 2'de karşımıza çıkan bir diğer yenilik de hasarmetre. Ekranın sağ üst köşesinde yer alan bu özellik bizim bölümlerde gerçekleştirdiğimiz yıkımı ölçüyor. Hasarmetreyi doldurduğumuzda ise ekstra bir kart kazanıyoruz. Bu kazandığımız yeni kart bir kuş kartı olabileceği gibi nadiren bir büyü kartı da olabiliyor. Büyü kartlarının ne derece işe yaradığı düşünülürse hasarmetreyi doldurmak bize büyük avantaj kazandırabilir.

Ekstra kart kazanmanın bir diğer yolu da bölümlerde karşımıza çıkan altın domuzcukları yok etmek. Fakat bu domuzcukları yok etmek hasarmetrenizi sıfırlayacaktır. Bu nedenle hasarmetre dolmadan bu domuzcukları avlamaya bakın. Bu sayede bölümlerde birden fazla ekstra kart elde edebilirsiniz.

Saldıran Domuzcuklara Dikkat Edin

Birkaç bölümde bir sadece size bakıp pis pis sırıtmaktan fazlasını yapan domuzcuklarla karşılaşacaksınız. Bu domuzcuklar kızgın kuşlarınızı durdurmak için roketler, toplar ve hatta büyü bile kullanabiliyorlar. Bu araçlar yardımıyla kuşlarınızın yönünü değiştirebiliyor, kuşlarınızı farklı şeylere dönüştürerek etkisiz hale getirebiliyorlar. Bu nedenle bu hain domuzcukları yok ettikten sonra diğer domuzcuklara yönelmeniz doğru olacaktır.

Kuşlarımızı etkisiz hale getirebilen bu domuzcuklar genellikle küçük sığınaklarda veya yapıların tepesinde durmaktalar. Bu domuzcukları yok etmek için en güvenilir yöntem altlarındaki balonları veya kirişleri yıkarak tavanın üstlerine çökmesini sağlamak.

Umarız bu ipuçları oyunu daha keyifli hale getirmenize yardımcı olur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

Ayın En İyi Android Oyunları (Temmuz 2015)

Ayın En İyi iOS Oyunları (Temmuz 2015)

YORUMLAR