Android'de Ekran Görüntüsü Alma

Android akıllı telefon ve tabletlerinizde ekran görüntüsünü en kolay şekilde almanın yollarını markalara göre yazdık.

Android'de Ekran Görüntüsü Alma

Android akıllı telefonlarda aslında ekran görüntüsü alabilmek oldukça kolay bir işlem olsa da üreticilerin Android üzerinde gerçekleştirdikleri arayüz değişiklikleri nedeniyle orijinal ekran görüntüsü alma butonları değişiyor. Bu nedenle sizler için en popüler üreticilere göre nasıl Android ekran görüntüsü alınacağına dair kısa bir bilgilendirme yazısı hazırladık.

Vanilla, saf Android kullanan cihazlar

Eğer cihazınızda Vanilla yani değiştirilmemiş bir Android sürümü varsa (özellikle Nexus serisi) yahut kendiniz böyle bir sürümü yüklediyseniz tek yapmanız gereken ses düşürme butonu ve güç butonuna aynı anda basmak. Bazı cihazlarda bu home tuşu ve güç tuşu olarak değişebiliyor ve ilk tercih olmazsa bunu kullanabilirsiniz.

Her iki şekilde de ekran görüntüsü almakta başarısız olduysanız bazı romlarda yer alan son yöntemi deneyebilirsiniz. Güç tuşuna basarak güç menüsünü açtığınızda burada ekran görüntüsü alma seçeneğinin de yer alması gerekiyor. Bazı cihazlarda bu şekilde ayarlanması nedeniyle kontrol etmekte fayda var.

Samsung cihazlar

Samsung'un Android cihazları içerisindeki üst düzey pek çok telefonda fiziksel butonlar yer alıyor. Home tuşu ve güç tuşuna bir arada bastığınızda direkt olarak ekran görüntüsü cihazınıza kaydedilebiliyor. Bunun yanında hareket sensörleri ile çalışan özelliklere sahip olan Galaxy S3 sonrası cihazlarda elinizin kenarını direkt olarak ekranın üzerine dokunarak soldan sağa geçirirseniz de ekran görüntüsü kaydedebilirsiniz. (Bu özellik fabrika çıkışında açık olarak gelmektedir.)

Fiziksel bir home tuşu olmayan Samsung cihazlarda ise güç tuşu ile birlikte ses düşürme butonuna basmanız gerekiyor. Bazı Samsung tabletlerde sol alt menüdeki butonlarda ekran görüntüsü alma butonu da hazır olarak gelmekte ve cihazınızda bunun olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz.

S Pen sahibi olan Samsung akıllı telefonlarda ise kaleminizi ekrana sabit bir şekilde bastırarak ekran görüntüsü alabiliyorsunuz.

HTC cihazlar

HTC Android cihazlarda ekran görüntüsü alma işlemi standart ve tüm cihazlarda aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Güç butonuna bastıktan sonra vakit kaybetmeden hemen kapasitif ekrandaki home tuşuna basarak ekran görüntünüzü alabilirsiniz. HTC'de başka bir şekilde ekran görüntüsü almak mümkün değil.

Sony Xperia cihazlar

Sony'nin Xperia serisi Android cihazların ekran görüntülerini ses düşürme butonu ile birlikte güç tuşuna basarak alabilirsiniz. Eğer daha kolay bir yöntem de arıyorsanız direkt güç tuşuna basılı tutabilir ve karşınıza çıkan menüden ekran görüntüsü almayı seçebilirsiniz.

LG cihazlar

LG ekran görüntüsü alma üzerinde pek değişiklik yapmıyor ve direkt olarak ses düşürme ile güç butonlarına aynı anda basarak görüntünüzü alabiliyorsunuz. LG cihazlarla birlikte yüklü gelen Quick Memo uygulaması da cihazınızın ekran görüntüsünü hemen almanızı sağlayan yöntemler arasında.

YORUMLAR