Android Yerine iPhone Almak İçin 4 İyi Neden

Android işletim sistemini kullanan bir akıllı telefon almak yerine iPhone almanızı sağlayacak 4 neden.

Android Yerine iPhone Almak İçin 4 İyi Neden

Akıllı telefonların ortaya çıkmasının ardından yıllardır süregelen "en iyi telefon" tartışması yeniden alevlendi ve tartışmaya işletim sistemleri de dahil oldu. Eğer siz de Android mi, yoksa iPhone mu almanız gerektiğine karar veremiyor musunuz? İşte, tercihinizi iPhone’dan yana kullanmanızı sağlayacak 4 iyi neden.

Artık, telefon alacak olan kişiler donanımına dikkat ettikleri kadar işletim sistemine de dikkat ediyorlar. Daha basit bir kullanım isteyen kullanıcılar genellikle iPhone’u, daha fazla kontrol ve çeşitlilik isteyenler ise Android’i tercih ediyor. Ancak bu işletim sistemleri arasında seçim yaparken göz önünde bulundurulması gereken daha birçok etken mevcut.

Bu yazımızda, Android mi yoksa iPhone mu alacağına karar veremeyen kişilerin iPhone’da karar kılmasını sağlayacak 4 nedeni sıraladık.

Güncelleme Desteği

Android yerine iPhone’un tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden birisi Apple’ın senelerce süren güncelleme desteği. Bazı Android telefonlar 1 senenin ardından güncelleme almazken, Apple’ın 4-5 sene önce satışa sunduğu iPhone’lar için bile güncelleme dağıtımı yaptığı biliniyor. Bunun nedeni Apple’ın daha az modele sahip olması olabilir ancak diğer üreticilerin de bunu göz önünde bulundurarak planlama yapmaları daha iyi olurdu.

En İyi Uygulamalar

Android’in uygulama mağazası Google Play Store, Apple’ın uygulama mağazası App Store’dan çok daha büyük ve daha fazla geliştiriciye sahip. Ancak Google Play Store’da olmayan birçok uygulamanın App Store’da yer aldığı ve bu uygulamaların genellikle profesyonel geliştiriciler tarafından yayımlanan, kaliteli uygulamalar olduğu da birçok kişi tarafından biliniyor. Üstelik, her iki uygulama mağazasında yer alan uygulamalar ilk olarak App Store’a geliyor.

Operatör Uygulamaları

Android telefonunuzu herhangi bir operatörden satın alıyorsanız, o operatörün asla kullanmayacağınız uygulamalarının da telefonunuzda olmasını kabul etmişsiniz demektir. Aynı durum iPhone’lar için geçerli değildir. iPhone’unuzu hangi operatörden veya nereden alırsanız alın, Apple'a ait olmayan bir uygulamayla karşılaşmazsınız.

Müşteri Hizmetleri

Hiçbir akıllı telefon üreticisi, cihazlarının kendi kendine bozulmayacağının garantisini veremez. Bu nedenle satın aldığınız akıllı telefon ne kadar iyi olursa olsun müşteri hizmetlerinin desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bundan dolayı akıllı telefon satın alırken müşteri hizmetlerinin kalitesini es geçmemek gerekir. Düzenli olarak yapılan anketler, müşteri hizmetleri konusunda en iyi akıllı telefon üreticisinin Apple olduğunu gösteriyor.

Akıllı Telefon Tutkusuna Farklı Bir Bakış!

iPhone mu Yoksa Android mi Tartışması Kanlı Bitti

Popüler Android Cihazlar iPhone 7 ve 7 Plus ile Karşılaşınca Ne Olur?

YORUMLAR