Android Üzerinde Birden Fazla Google veya Gmail Hesabı Nasıl Yönetilir?

Bu rehberde Android telefon veya tablette birden fazla Google hesabı ekleme işleminin nasıl uygulanacağını detaylı bir şekilde açıkladık. İşte tüm ayrıntılar!

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlerde birden fazla Google hesabı ekleme işlemi nasıl yapılır? Bu rehberde bir cihazda iki Gmail hesabı kullanabilmek için hangi adımların uygulanması gerektiğini açıkladık.

Günlük hayattaki ve iş hayatımızdaki ihtiyaçlarımızdan ötürü birden fazla Gmail veya Google hesabı kullanabilmekteyiz. Birden fazla kullanıcı hesabı demek bu hesapları yönetmek için her seferinde bir hesaptan çıkış yapıp diğerine giriş yapmak anlamına geliyor.

Gmail'de Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Gmail'de Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?

Gmail, toplu mail silme işleminin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine olanak tanıyor. Böylece herhangi bir zorluk yaşamadan birden fazla e-postayı hızlıca silebilirsiniz.

Bu işlem bir süre sonra yorucu ve sıkıcı olabiliyor. Neyse ki Android cihazlarda birden fazla Gmail ve Google hesabını kolayca yönetebilmeniz için çoklu kullanıcı hesabı desteği bulunuyor. Bu özellik sayesinde bir hesaptan çıkış yapma ve diğerine geçiş yapma derdinden kurtulabiliyor ve aynı anda birden fazla hesabı yönetebiliyorsunuz.

Android Telefonda Birden Fazla Google/Gmail Hesabı Ekleme Adımları

  • Ayarları açın.
  • Kullanıcılar ve Hesaplar kategorisine girin.
  • "Hesap ekle" seçeneğini seçin.
  • "Google" seçeneğine dokunun.
  • Kilit ekranının şifresini yazın.
  • "İleri" butonuna basın.
  • Talimatları izleyin.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ya da tabletiniz üzerinden birden fazla Gmail hesabını yönetebilmeniz mümkün. Şu anda telefonunuzda yalnızca bir Gmail hesabı varsa ve ikinci hesabınızı eklemek istiyorsanız yukarıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz.

Yukarıda yer alan adımları uygulayarak ikinci Google hesabını ekleyebilirsiniz. Bu adımların nasıl uygulanacağı konusunda soru işareti oluşan kullanıcılar için aşağıda daha detaylı bir şekilde açıkladık. Bu adımları sırası ile uygulamanız gerektiğini belirtelim.

Android cihazınız üzerinde birden fazla Gmail veya Google hesabını kullanabilmek için cihazınızın ayarlar menüsüne erişmeniz gerekiyor. Ayarlar sayfasını açtığınız takdirde çeşitli menüler ile karşı karşıya kalacaksınız. Bu menüler içerisinden Kullanıcılar ve Hesaplar kategorisine girin.

Açtığınız kategoride bu zamana kadar eklemiş olduğunuz hesapları göreceksiniz. Ekranın alt kısmında konumlanan "Hesap ekle" seçeneğini seçin. Açılan sayfada eklemek istediğiniz hesap türünü seçmeniz istenecek. Bu sayfada "Google" seçeneğine dokunmanız gerekiyor.

Google seçeneğini seçtiğiniz takdirde telefon, bir sonraki aşamaya geçebilmek için kilit ekranının şifresini yazmanızı isteyebilir. Eğer böyle bir ekran ile karşılaşırsanız akıllı telefonunuzun kilit ekranı için belirlediğiniz parolayı yazın ve ardından "İleri" butonuna basın. Daha sonra talimatları izleyin.

Hesap ekleme işlemi tamamladıktan sonra artık ikinci Gmail veya Google hesabınızın bildirimlerini Android cihazınızda alabileceksiniz.

Google Hesabı Silme Nasıl Yapılır?

  • Ayarlara girin.
  • Kullanıcılar ve Hesaplar kategorisini açın.
  • Google bölümüne girin.
  • Silmek istediğiniz hesabın üzerine dokunun.
  • "Sil" butonuna basın.

Akıllı telefonunuzda daha önce eklediğiniz bir Google hesabını kaldırmak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda yukarıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz. Bu adımların nasıl uygulanacağını aşağıda daha detaylı bir şekilde anlattık.

Hesap kaldırma işlemi için yapmanız uygulamanız gereken ilk adım ayarlar sayfasını açmak. Açtığınız ayarlar sayfası üzerinden Kullanıcılar ve Hesaplar kategorisine girmeniz gerekiyor. Daha sonra Google bölümünü görüntüleyin.

Açılan sayfada daha önce eklemiş olduğunuz Google hesaplarını göreceksiniz. Silmek istediğiniz hesabın üzerine dokunun. Son olarak "Sil" butonuna basın. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde söz konusu hesabı kaldırmış olacaksınız.

Bu yazıda bir telefonda birden fazla Google hesabını kullanabilmenin yanı sıra Google hesabı silme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini de açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR