Android Uygulamaları APK Dosyasına Nasıl Yedeklenir

Android telefonunuzda bulunan uygulamaları arşivlemek isteyenler için, uygulamaları APK dosyasına yedekleme işlemlerini anlattık.

Android Uygulamaları APK Dosyasına Nasıl Yedeklenir

Play Store’dan kaldırılan veya hoşunuza gitmeyen yenilikleri içeren bir güncelleme alan uygulamaların eski sürümünü yüklemek için oldukça faydalı bir yöntem olan APK yedekleme yöntemini sizler için anlattık.

Bu işlem için File Expert adlı uygulamayı kullanacağız. Öncelikle aşağıdaki bağlantıdan uygulamayı indirip, kuruyoruz.

Uygulamayı açtıktan sonra karşımıza çeşitli kategoriler geliyor. Biz burada Uygulamaları seçeceğiz.

Uygulamalar bölümüne girdiğimizde, telefonumuzda yüklü olan tüm uygulamaların listesini görebilirsiniz. Yedeklemek istediğiniz uygulamaları bu listeden seçiyorsunuz.

Yedeklemek istediğiniz uygulamaları seçtikten sonra, alt kısımdaki seçili butona basıp yedekleme işlemini başlatıyoruz. APK dosyalarını isterseniz bulut hesabınıza, isterseniz de telefonunuza kaydedebilirsiniz. Bu seçim size kalmış.

Kaydedilecek bölümü seçtikten sonra, sizden yetkilendirme isteyebilir, “seçimimi 10 dk hatırla” seçeneğini işaretleyip yetkilendirme verdikten sonra uygulamalarınız yedeklenmeye başlayacaktır.

İşlem tamamlanınca APK dosyalarının hangi klasöre yedeklendiğini gösteren bir uyarı penceresi belirmektedir. Bu klasör genellikle telefonun ana dizininde yer alan backup_apps klasörüdür. İhtiyaç duyduğunuzda bu klasöre erişerek uygulamalarınızı tekrar yükleyebilirsiniz.

Android Telefonları Daha Hızlı Şarj Etme Yöntemleri

YORUMLAR