Android Telefonumu Nasıl Daha Verimli Kullanabilirim?

Android telefonunuzdan istediğiniz performans ve verimi alamıyor musunuz? Belki de birkaç iyileştirmeyle telefonunuzu düşündüğünüzden daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Android Telefonumu Nasıl Daha Verimli Kullanabilirim?

Android telefonunuzdan istediğiniz performans ve verimi alamıyor musunuz? Belki de birkaç iyileştirmeyle telefonunuzu düşündüğünüzden daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Dünyada en yaygın kullanılan mobil platform Android, iOS gibi sadece kendi geliştiricisinin cihazında değil pek çok üreticinin cihazında çalıştırılıyor. Hal böyle olunca, cihazdan cihaza farklı ayarlar yapmak gerekebiliyor. Eğer Android'de yeniyseniz ya da aldığınızdan bu yana cihazda bir türlü düzen tutturamadıysanız aşağıdaki önerilerimiz faydalı olabilir.

Cihazınızın iPhone Olmadığını Hatırlayın

Eğer eski bir iPhone kullanıcısı olarak Android yüklü bir cihaza geçtiyseniz eski alışkanlıklarınızı değiştireceksiniz demektir. Android cihazınız elbette temel akıllı telefon işlevlerini aynı mantıkla yapacak, fakat Google odaklı bir cihazı daha verimli kullanmak adına Google'ın e-posta ve paylaşım hizmetlerini kullanmanız hem hızlı hem kolay bir kullanıcı deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır.

Güvenlik Önlemlerini Atlamayın

Piyasada Android telefonların güvenliği konusunda çok fazla dedikodu dolaşıyor, bunların çoğu yüklediğiniz yazılımların kaynağıyla ilgili güvenlik açıkları. Yüklemek istediğiniz uygulamaların markette yer almasına, kaynaklarının güvenliğine ve yükleme esnaasında verdiğiniz izinlere dikkat etmenin yanında, mutlaka bir patern ekleyerek ekranınızı da korumaya alın. Böylece Google hesaplarınızdaki ve telefon hafızanızdaki verileri fiziksel olarak da korumuş olursunuz. Piyasada misafir kullanıcı hesabının bulunduğu LG G2 bu konuda önerebileceğimiz bir Android cihaz olarak öne çıkıyor.

Gereksiz Widget Eklemeyin

Cihazınızın ekranlarında kullanışlı widgetlar bulundurmak çok kullanışlı kabul ediyoruz, fakat bunların hem bellek hem de şarj düşmanı olduğunu unutmayın. Ayda 4 kez kullanmadığınız widgetları ekrandan kaldırmak faydalı olacaktır.

Şarjınızın Çabuk Bitmesi Sizin Hatanız Olabilir

Bluetooth, WiFi, Mobil Veri gibi şarj yiyen hizmetleri kullanmadığınız sürece kapalı bulundurmaya dikkat edin. Cihazınızda bunların uzun süre kullanılmadığında kendiliğinden kapanmasını sağlayan ayarlar varsa keşfetmeniz işinizi kolaylaştırabilir. Bunların yanında kullanmadığınız uygulamaların arka planda çalışmadığından emin olun, senkronizasyon sürelerini uzatın, animasyonlu arka plan kullanmaktan kaçının, cihaz parlaklığını ihtiyacınız kadar açın ve varsa güç tasarrrufu kısayolunu ana ekrana koyun.

Güncellemeleri kontrol altında tutun

Cihazın sadece WiFi varlığında güncelleme yapmasını seçerek mobil veri kotanızın azalmasını engelleyebilirsiniz. Güncellemelerin otomatik yapılması çok pratik, ancak her an ofiste ya da evde değilseniz pek çok uygulamanın şarjınız azken güncellenmesini önlemek adına önce sorması için ayarlarını yapmanızı öneririz.

Android Telefonlarınız İçin En Gerekli Uygulamalar

YORUMLAR