Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır?

Android telefonlar, rehber yedekleme işleminin oldukça pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor. Peki, bu işlem için hangi yöntemler uygulanabilir?

Android'de rehber yedekleme işlemi için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bilmeniz gereken ilk şey, yedekleme işleminin sandığınızdan çok daha basit olduğudur. Yalnızca birkaç dakika süren işlemlerle birlikte rehberinizi kolayca yedekleyebilir ve istiyorsanız yeni cihazınıza taşıyabilirsiniz.

Eğer akıllı telefonunuzu değiştirdiyseniz ve eski telefonunuzdaki verileri rehberinizle birlikte taşımak istiyorsanız, bunun nasıl yapılacağını merak ediyor olabilirsiniz. Bu noktada sizler için rehberinizi yedekleyebileceğiniz farklı yöntemleri bir araya getirdik. Peki, Android telefonlarda rehber nasıl yedeklenir?

Android Telefonda Rehber Yedekleme Yöntemleri

  • Google yedekleme özelliğini kullanma
  • İçe ve dışa aktarma özelliğini kullanma
  • Bulut depolama hizmeti kullanma
  • Rehber yedekleme uygulaması kullanma

Google Yedekleme Özelliğini Kullanma

Google Yedekleme ile Android rehberinizde bulunan kişiler kolayca yedeklenebilir. Bunları yapabilmek için ilk adım telefonunuzdan Ayarlar sekmesini bulmalısınız. Ayarlar sekmesine tıkladıktan sonra burada Hesaplar & Senkronizasyon seçeneğine gelmelisiniz.

Bu sekmeye tıkladığınızda, telefonunuzda kayıtlı olan çeşitli hesapları göreceksiniz. Bunların arasından Google hesabını bulmanız ve bu sekmeye tıklamanız gerekiyor. 

Google sekmesine tıkladığınızda karşınıza çeşitli Google uygulamalarını göreceksiniz. Bu ekranda Google sunucularına yedeklemek istediğiniz tüm bilgilerinizi görebilirsiniz. Bu seçenekler arasında Kişiler ya da Rehber olduğunu da göreceksiniz. Senkronize et seçeneğine tıklamanızla birlikte, bilgileriniz internet üzerine aktarılacaktır. 

Aktarma işlemi bittiğinde, yeni telefonunuza bu Google hesabı ile giriş yapmak suretiyle tüm bu bilgilerinizi otomatik olarak, yeni cihaza aktarabilirsiniz.

İçe ve Dışa Aktarma Özelliğini Kullanma

Rehberi bulut sunucular üzerinden yedeklemek istemiyorsanız, bir başka işlem daha var: İçe ve dışa aktarma. Bu yöntemle birlikte rehberinizdeki kişiler bir dosya halinde, istediğiniz bir yerde saklanabilir.

Bunu yapabilmek adına telefonunuzdaki Rehber uygulamasına tıklamalısınız. Daha sonra Rehber uygulamasındaki Ayarlar kısmına gitmelisiniz. Ayarlar sekmesine geldiğinizde karşınıza İçe ve Dışa aktarma kısmını göreceksiniz. 

Telefon numalarınızı yeni telefonunuza aktarmak için ilk yapmanız gereken adım, eski telefonunuzdaki numaraları dışa aktarma olmalı. Eski telefonunuzda rehber ve ayarlar sekmesinden Dışa Aktar seçeneğini seçmelisiniz. Ardından telefon size numaraların nereye kaydedilmesi gerektiğini soracak. Burada SIM Kart ya da Hafıza Kartı seçeneklerini görebilirsiniz. Hangisini isterseniz seçtikten sonra işlemin tamamlanmasını beklemelisiniz.

Ardından kayıt ettiğiniz SIM Kartı ya da Hafıza Kartını yeni telefona takmalısınız. Yeni telefona bu kartı taktıktan sonra, yine Rehber uygulamasın gitmeli ve Ayarlar seçeneğinden İçe ve Dışa aktar yerine gelmelisiniz. Burada İçe aktar dedikten sonra numaraları yeni cihaza taşıyabilirsiniz.

Bulut Depolama Hizmeti Kullanma

Google sunucuları dışında başka bulut sunucular üzerine bilgi kaydetmek de pekala mümkündür. Bunun için çeşitli bulut sunucu uygulamalarını kullanabilisiniz. Örneğin Xiaomi modellerinden bir tanesini kullanıyorsanız, bilgilerinizi Xiaomi sunucuları üzerinde yedelemeniz mümkün. Diğer telefon üreticilerinin de kendi bulut sunucu servisleri bulunmaktadır.

Telefon üreticilerinin yanı sıra Microsoft ya da buna benzer büyük şirketlerin kendi sunucuları üzerine telefon rehberinizi aktarmanız mümkün. Hatta birçok GSM Operatörü de benzer hizmetler sunmaktadır.  Tüm bunlar için farklı yollar bulunduğu için kullandığınız bulut sunucu servisi üzerinden bu aktarma işleminin nasıl yapılacağına bakabilirsiniz.

Rehber Yedekleme Uygulaması Kullanma

Eğer listenin ilk üç sırasında yer alan yöntemler ile uğraşmak istemiyorsanız rehber yedekleme uygulaması tercih edebilirsiniz. MCBackup ve Simpler Contacts gibi uygulamalar, rehberinizi çok pratik bir şekilde yedekleyebilmenize imkân tanır.

Android Telefonlarda İstenmeyen Aramaları ve Mesajları Engelleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Android Telefonlarda İstenmeyen Aramaları ve Mesajları Engelleme Nasıl Yapılır?

Android telefonlarda istenmeyen birçok çağrı bulunuyor. Bu neden insanlar bu durumdan çok şikayetçi. Öyle ki bir süre sonra insanlar telefon kullanmak bile istemiyor.

YORUMLAR