Android Instagram'da Fotoğraflara Zoom Yapma Yöntemi

Instagram fotoğraf yakınlaştırma işlemini gerçekleştirmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Rehberimizde bu işlemin nasıl yapılacağını öğreneceksiniz.

Instagram fotoğraf yakınlaştırma işleminin nasıl yapılacağını merak ediyor olabilirsiniz çünkü görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında yakınlaştırma özelliği yer almıyor. Bu işlemi yapabilmek için rehberimizde yer alan adımları uygulayabilirsiniz.

Instagram’ın Android sürümü her ne kadar kullanışlılığı ile oldukça rahat bir kullanım olanağı sunsa da resimlere herhangi bir şekilde zoom yapma özelliğinin olmaması nedeniyle bazı kullanıcıların rahatsız olduğu aşikâr.

Instagram Soru Sorma Özelliği Nasıl Kullanılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram Soru Sorma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram soru sorma özelliği, son zamanların en popüler işlevlerinden bir tanesi. Görüntü tabanlı sosyal medya platformuna geçtiğimiz yıllarda eklenen özelliği kullanan kişilerin sayısı oldukça fazla.

Pek çok kişi telefonundan ekran görüntüsü aldıktan sonra bu ekran görüntüsünü büyüterek yakınlaştırmaya çalışıyor ancak sizler için devamlı olarak kullanabileceğiniz daha basit bir yönteme değinmeye karar verdik.

Android Instagram’da fotoğraflara zoom yapma yöntemimizin adımlarıyla hemen devam edelim. Tabii ki ilk olarak hala Instagram kullanmıyorsanız aşağıdaki bağlantıyı kullanarak telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Instagram Fotoğraf Yakınlaştırma Adımları Neler?

  • Telefonun ayarlarına girin.
  • Erişilebilirlik kategorisini açın.
  • "Büyütme hareketleri" seçeneğini etkinleştirin.
  • Instagram’a girin.
  • Büyütmek istediğiniz fotoğrafı görüntüleyin.
  • Ekrana üç kez basın.

Yukarıda görüntü tabanlı sosyal medya platformunda yer alan görselleri yakınlaştırmanıza olanak tanıyan adımları sıraladık. Bu adımları uygulamanız halinde zoom yapma işlemini tamamlamış olacaksınız.

Söz konusu işlem için ilk önce akıllı telefonunuzun ayarlar uygulamasına girmeniz gerekiyor. Ayarlar sayfasında yer alan Erişilebilirlik kategorisini görüntüleyin. Daha sonra "Büyütme hareketleri" seçeneğini aktif hale getirin.

"Büyütme hareketleri" seçeneğini etkinleştirdikten sonra görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasına girin. Büyütme kistediğiniz fotoğrafı görüntüleyin ve hemen ardından ekrana üç kez dokunun. Bu işlemi yaptığınız takdirde görsel yakınlaşacak.

Eğer bu adımların nasıl uygulanacağı konusunda bilgi sahibi değilseniz, aşağıda görsellerle daha detaylı bir şekilde anlattık. Yazının devamını inceleyerek söz konusu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Zoomlama işlemine kavuşabilmek için ilk olarak telefonumuzun ayarlar bölümüne girmemiz gerekiyor. Bu işlem için uygulama çekmecesini açtıktan sonra “Ayarlar” adlı ikonun üzerine tıklayabilirsiniz.

İkona tıkladıktan sonra açılan yeni ekranda “Erişilebilirlik” adlı kısmı buluyoruz ve üzerine tıklayarak açılmasını sağlıyoruz.

Erişilebilirlik seçeneklerinin altında yer alan “Büyütme hareketleri” adlı bölüm tam da istediğimiz şey. Bu özelliği hemen aktif hale getiriyoruz.

Instagram’da rastgele bir fotoğraf açtık ve bu fotoğrafta yakınlaştırma özelliğini kullanmaya karar verdik. Farkedebileceğiniz gibi Instagram’ın kendi arayüzü bize bu konuda herhangi bir seçenek sunmuyor.

Aşağıdaki görüntüyü elde edebilmek için artık tek yapmanız gereken ekrana 3 kere arka arkaya basmak. Eğer doğru şekilde yaparsanız Android cihazınız fotoğraf üzerine zoom yapacaktır.

Dilerseniz iki parmağınızı ekranda hareket ettirerek sağa sola aşağı ve yukarı hareket edebilir, dilerseniz parmak açma kapama hareketleriyle yakınlaştırma yahut uzaklaştırmadan da faydalanabilirsiniz.

Zoom modundan çıkmak için tek yapmanız gereken yeniden ekrana 3 defa basmak.

Bu zoom özelliği Android’de bildirim çubuğu ve klavye hariç her yerde çalışmaktadır. Bu sayede sadece Instagram değil, her uygulamanın içerisinde keyifle kullanmaya başlayabilirsiniz.
Özelliği kapatmak için aynı adımları takip edebilirsiniz.

Artık Instagram’da yakınlaştırma ve uzaklaştırma yöntemini bildiğinize göre Instagram Android uygulamasını da kullanmayı unutmayın.

YORUMLAR