Android İçin En İyi Web Tarayıcılar

Android için en iyi web tarayıcılarını derlediğimiz bu yazıda öne çıkan mobil tarayıcıların özelliklerini değerlendirdik.

Android İçin En İyi Web Tarayıcılar

Android cihazınız üzerinde hali hazırda yüklü olan tarayıcı beklentilerinizi karşılamakta güçlük çekiyorsa yeni ufuklara yelken açmanın vakti gelmiş olabilir. Web tarayıcılar her ne kadar aynı amaca hizmet etseler de içlerinden bazıları çarpıcı özellikler sunarak kullanıcılara daha zengin bir deneyim sunmakta.

İyi bir tarayıcıdan hızlı olması, güvenliği ön planda tutması, kişiselleştirilebilir ve fonksiyonel olması beklenir. Kişisel bilgisayarlar üzerinde kullanılan belli başlı tarayıcılar mevcut. Kullanıcılar yeni bir PC aldıklarında önlerinde zaten bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az seçenek var.

Elbette bu noktada sadece en popüler ve kullanıcılar tarafından „en iyisi budur“ denilen tarayıcılardan bahsediyoruz. Fakat gel gelelim ki mobil dünyaya adım atınca iş değişiyor ve PC üzerinde övgülerle bahsedilen tarayıcılar birden arkaplana düşüyor. Bu aşamada Tamindir ekibi olarak sizlere bir Android cihazda kullanabileceğiniz en iyi tarayıcıları derledik.

Dolphin Browser

Hiç şüphesiz ki listenin en iyisi bu! Dolphin Browser tek bir alana odaklanmak yerine daha bütüncül bir yaklaşım izleyerek „herkesi memnun et“ mantığı üzerinde yoğunlaşıyor. Gerçekten de bu tarayıcıda herkes beklentilerine göre bir şeyler bulabilir.

Dolphin Browser kullandığı özel bir teknoloji sayesinde rakiplerine oranla daha verimli çalışıyor (en azından üreticilerin açıklaması bu yönde). Çok fazla teknik detaya girip de okuyucuları sıkmaya gerek yok; Dolphin Browser hem kullanıcıyla etkileşim hem de kullanışlılık disiplinlerinde sınıfın birincisi oluyor. Buna bir de kişiselleştirilebilir arayüz eklenince ortaya gerçekten kaliteli bir tarayıcı çıkıyor.

Tabii ki bir tarayıcının ilk bakılan özelliklerinden olan güvenlik de Dolphin Browser’da sıkı tutulmuş. Tek bir paraloyla tüm parolaları güvene alma, geçmişi tek bir tıkla kolayca silme gibi faydalı özelliklerle tarayıcı deneyimi geliştirilmiş.

CM Browser

Bildiğiniz gibi güvenlik tehditleri özellikle son zamanlarda bir hayli artış gösterdi. Android cihazların bu tehditlere karşı daha açık olması ise üreticileri güvenliğe ve gizliliğe öncelik veren tarayıcılar üzerinde yoğunlaşmaya yönlendirmekte. CM Browser da bahsini ettiğimiz güvenli tarayıcılar arasında yer almakta.

CM Browser’ı tanımlayabilmek için iki sıfata ihtiyaç duyuyoruz; güvenli ve kullanıcı dostu. Eğer bir web tarayıcıdan güvenli ve aynı zamanda işlerinizi hızlı bir şekilde halledebileceğiniz kadar kullanıcı dostu olmasını istiyorsanız CM Browser bu konudaki en iyi alternatif.


Tably Browser

Güvenliği ve hızı aynı tarayıcıda birleştiren Tably kullanıcıların ihtiyaç duyabilecekleri tüm özellikler barındırıyor. Fakat Tably'nin en önemli özelliği tamamen yerli olması!

Tarayıcıyı yükledikten sonra açtığınızda karşınıza Türkiye’nin en çok ziyaret edilen sitelerinden bir derleme sunuluyor. Bu siteler arasında haber siteleri, eğlence, dizi-film, yaşam siteleri ve devlet kurumları yer alıyor. İhtiyacınız olduğunda bu sitelerden istediğinize sadece tek bir tıkla erişim sağlayabilirsiniz. Elbette bunlar arasına beğenilerinize göre yenilerini ekleyebilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak dahili QR kod okuyucu, açık sekme yönetim seçenekleri, hızlı işleyen yapısı, arama motoru seçenekleri ve kişiselleştirmeleri de Tably’nin çarpıcı özellikleri arasında yer alıyor.

Listede yer alan tarayıcılar arasında en yenilikçi olanı Javelin Browser. Reklam engelleyici, kullanım ipuçları ve tam ekran görünüm modu gibi faydalı özelliklere sahip olan Javelin Browser günlük kullanımınıza en iyi ayak uyduran seçeneklerden bir tanesi.

Basit, kullanışlı ve yenilikçi bir tarayıcı arıyorsanız javelin Browser’ı mutlaka denemelisiniz.

Firefox

Mobil versiyonun en önemli artısı masaüstü versiyonla senkronize çalışması ve kullanıcılara daha kolay kullanım özellikleri sunması. Aslına bakacak olursak Firefox’un listede yer alan diğer web tarayıcılardan çok fazla öne çıkan bir özelliği yok.

Yine de Windows üzerindeki en iyi web tarayıcıları arasında yer alması Firefox’a iyi bir referans noktası oluşturuyor ve kullanmamak için de hiçbir sebep yok.

Google Chrome

Kişisel bilgisayar kullananların vazgeçilmezleri arasında yer alan Google Chrome görünüşe bakılırsa mobil platformda da oldukça iddialı.

Tıpkı Firefox gibi Chrome da farklı cihazlar arasında senkronizasyon yapabiliyor ve kullanıcıların gereksiz yere vakit harcamasının önüne geçiyor. Herhangi bir cihaz üzerinden tarayıcınızda yaptığınız değişiklikler diğer tarayıcıda da yapılıyor.

Bu özelliğe ek olarak sesli arama özelliği, gelişmiş gizlilik yapılandırmaları ve sezgisel kullanım özellikleri de Google Chrome’un mobil platformdaki başarısını pekiştiriyor. Eğer siz de yüksek veri tasarrufu sağlayan, hızlı ve içgüdüsel bir tarayıcı arıyorsanız Google Chrome ilk tercihleriniz arasında bulunmalı.

Opera

Android için en iyi web tarayıcıları arasında yer alan Opera şık arayüzünde düzenli bir şekilde sunulan kullanışlı özellikleriyle dikkat çekiyor. Diğer tarayıcılarda gördüğümüz özelliklerden olan gizli mod Opera’da da es geçilmemiş. Bu modda yaptığınız tüm gezintiler sadece size özel olarak kalıyor ve başka birisi tarafından erişilemiyor.

Turbo mod ile hızlandırılan tarama altyapısı kullanıcıların aradıkları her şeye hızlı bir şekilde ulaşmalarını garanti ediyor. Bu mod aynı zamanda veri kullanım miktarını da hatırı sayılır ölçüde dengeleyerek daha az veri kullanımını sağlıyor.

Gelişmiş kararlılık, zenginleştirilmiş kullanım deneyimi ve şık arayüz Opera’nın en önemli kozları arasında bulunmakta.

YORUMLAR