Android İçin En İyi Video Oynatma Uygulamaları

Android cihazlar üzerinde kullanabileceğiniz en iyi video oynatıcıları derlediğimiz bu listede farklı ihtiyaçlara yönelik tasarlanmış mükemmel video oynatma uygulamaları yer almakta.

Android İçin En İyi Video Oynatma Uygulamaları

Akıllı telefon ve tablet sahiplerinin cihazları üzerinde gerçekleştirdiği ana faaliyetlerden bir tanesi de video izlemektir. Mobil cihazlar üzerinde dilediğiniz zaman video izleyebiliyor olmak harika bir his olsa da bazı video oynatıcılar bu keyfinizi baltalayabilir.

Neyse ki üreticiler fonksiyonel ve stabil çalışan video oynatıcılar üreterek mobil cihaz sahiplerine hiçbir sorun yaşamadan video izleyebilme şansı sunuyor. Birçok özelliği tek bir yerde birleştiren bu uygulamalar sayesinde otobüste, uçakta, sıra beklerken veya en rahat kanepenizde uzanırken izlemek istediğiniz videoların tadını beklenmedik sorunlarla karşılaşmadan çıkartabilirsiniz.

Tamindir ekibi olarak Android için en iyi video oynatma uygulamalarını derledik.

1- BSPlayer

Video oynatma uygulamaları arasında varlığını uzun süredir koruyan BSPlayer daha çok pratiklik ve kullanım kolaylığı üzerine yoğunlaşıyor. Bu noktada belirtmem gerekiyor ki BPSlayer eski cihazlarda bir takım takılmalara sebep olabiliyor. Yeni cihazlarda ise herhangi bir sorunla karşılaşmadık.

Her ne kadar kolay bir kullanım deneyimi yaşatsa da arayüzün tasarım olarak yenilenmeye ihtiyacı var. En nihayetinde kullanıcılar tasarıma da önem veriyor. Yine de oynatma esnasında herhangi bir soruna yol açmaması ve görevini başarıyla yerine getirmesi, BSPlayer’ın en iyi Android video oynatıcıları listemize girmesini sağlıyor.


2- DicePlayer

DicePlayer da tıpkı BSPlayer gibi bazı eski modeller üzerinde zaman zaman takılmalar yaşatsa da oynatabildiği format sayısının çokluğu sayesinde dikkat çekiyor. Altyazı desteği de sunmakta olan DicePlayer’da rakip video oynatma uygulamalarına kıyasla ne yazık ki çok fazla özellik yok.

Çok fazla özellik peşinde koşmayan, sadece en popüler kodeklere sahip olan bir oynatıcı arayan kullanıcılar DicePlayer’dan memnun kalacaktır.

3- Feather

Feather tıpkı ismi gibi tüy siklet bir video oynatma uygulaması. Kullanıcıların ihtiyaçları olmayan özellikleri sunmayan Feather bu sayede daha rafine bir kullanım deneyimi yaşatıyor.

Feather’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi de oynatma listesi oluşturmaya imkan tanıması. Bu sayede kulllanıcılar kendi oynatma listelerini oluşturabilir ve seyahatleri esnasında kesintisiz bir video izleme deneyimi yaşayabilir.

Uygulamanın belki de tek eksi yönü ilk iki uygulamamızın sunduğu format desteği kadar zengin bir çeşitliliğe sahip olmaması. Dolayısıyla Feather ile bazı formatlarda sorun yaşamanız olası fakat en popüler olanları zaten her video oynatıcı rahatlıkla oynatabiliyor.

4- GPlayer

Gplayer’ı diğer video oynatıcılardan ayıran en önemli özelliği yüzen pencere özelliği sunması. Bu özelliği kullanarak video izlediğiniz pencereyi dilediğiniz gibi sürükleyebilir, istediğiniz boyuta getirebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi çoğu uygulama sabit ve tam ekran video oynatma penceresi açıyor. Fakat Gplayer’da kontrol tamamen kullanıcıların elinde ve beklentilerine göre diledikleri düzenlemeyi yapabiliyorlar. Altyazı desteği de sunan GPlayer’ın tek negatif noktası görece olarak fazla RAM miktarı kullanması.

5- MoboPlayer

MoboPlayer muhtemelen listedeki en stabil çalışan video oynatma uygulaması. Elbette ufak tefek sorunlar olsa da bunlar affedilebilir türden. Kullanım açısından problem yaratmayan fakat tasarım olarak biraz rötuşa ihtiyacı olan arayüzü her seviyeden kullanıcı tarafından kolaylıkla kullanılabiliyor.

Önceki oynatıcılar gibi altyazı desteği sunan MoboPlayer zengin bir format çeşitliliği sunuyor. Bu sayede dilediğiniz formatı problemsizce çalıştırabiliyorsunuz.

6- mVideoPlayer

Muhtemelen listenin en iyi tasarımlı video oynatıcısı olan mVideoPlayer kullanıcılara kesintisiz bir video izleme deneyimi sunuyor. Altyazı ve oynatma listesi desteği de sunan mVideoPlayer’ın belki de tek eksi puan aldığı nokta sadece kurulu olduğu cihazın desteklediği formatları destekliyor olması.

Her ne kadar diğer video oynatıcıların sahip oldukları zengin özelliklere sahip olmasa da ortalama bir kullanıcının ihtiyaç duyabileceği her şeyi bünyesinde barındırıyor. Kaliteli bir arayüz peşindeyseniz mVideoPlayer beklentilerinizi karşılayacaktır.

7- VPlayer Video Player

Ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunan VPlayer Video Player’da sade ve kullanıcıların herhangi bir problemle karşılaşmadan kullanabilecekleri bir arayüze yer verilmiş. İtiraf etmek gerekirse bazı kullanıcılar bu arayüzü „fazla sade“ bulabilir ve daha iyi tasarımlı alternatiflere yönelebilir.

Genel olarak birkaç konuda iyileştirmeye açık olsa da bu video oynatıcı altyazı desteği, akış desteği ve en popüler video formatları desteği sayesinde tasarımın her şey olmadığını kanıtlıyor.

8- Wondershare Player

Listemizin son uygulaması diğerlerinden epey farklı bir çizgide ilerliyor. Uygulama sadece video oynatmaya yaramıyor, kullanıcılara yeni videolar bulmaları konusunda da yardım ediyor. Bu sayede hoşunuza gidebilecek yeni videolar bulabilir ve bunları sorunsuzca izleyebilirsiniz.

Önceki uygulamalar gibi altyazı desteği sunan uygulama en popüler video formatlarını oynatabiliyor. Bazı eksik noktalar var elbette fakat bunlar ufak güncellemelerle çözülebilecek problemlerden ibaret.

Google Play Ebeveyn Kontrolü Ayarları Nasıl Yapılır?

YORUMLAR