Android İçin En İyi Launcher Uygulamaları

android-icin-en-iyi-launcher-uygulamalari Teknoloji sürekli gelişiyor ve her geçen gün yeni bir akıllı telefon ya da tablet modeli piyasaya sürülüyor. Doğal olarak çıkan her yeni ürün, bir öncekinden daha akıllı, daha güzel ve daha işlevsel oluyor. Fakat

Android İçin En İyi Launcher Uygulamaları

Teknoloji sürekli gelişiyor ve her geçen gün yeni bir akıllı telefon ya da tablet modeli piyasaya sürülüyor. Doğal olarak çıkan her yeni ürün, bir öncekinden daha akıllı, daha güzel ve daha işlevsel oluyor. Fakat her sene yeni bir telefon alamayacağımıza göre, elimizdekiyle yetinmeye çalışıyoruz. İşte Launcher denen uygulamalar da aslında tam bu noktada devreye giriyor.

Tam bir Türkçe karşılığı olmasa da başlangıç ekranı özelleştirme uygulaması olarak çevirebileceğimiz Launcher uygulamaları marketlerde son zamanlarda gittikçe artmaya başladı. Çünkü insanlar telefonlarını kendi zevklerine ve ihtiyaçlarına göre dizayn etmek istiyorlar. Fakat elimizde bu kadar çok uygulama, fotoğraf, müzik ve veri olunca bunları organize etmek de iyice zorlaşıyor.

Aynı anda hem telefonunuzu yepyeni bir telefonmuş gibi kullanabilmek hem de telefonunuzdaki her şeyi size uygun bir şekilde organize etmek istiyorsanız, Launcher uygulamalarına başvurabilirsiniz. Markette bu amaçla geliştirilmiş bir çok uygulama var ve hangisini seçeceğinizi bilemiyor musunuz? Tamindir ekibi olarak sizler için derlediğimiz en iyi Launcher'lar listemize göz atabilirsiniz.

ADW.Launcher

Android cihazlarınızda başlangıç ekranınızı kişiselleştirmek için bir çok launcher uygulaması mevcut. Aralarından en iyilerini bulmak size zor geliyor olabilir. Fakat ADW.Launcher'ın en iyilerden olduğunu anlamak için kaç kez indirildiğine bakmak yeter.

10 milyondan fazla indirmeye sahip uygulama neredeyse bütün Android cihaz ve versiyonlarıyla uyumlu. Binclerce tema ve duvar kağıdı, diğer launcherların temalarını desteklemesi gibi özellikleri ile telefonunuzu kişiselleştirebilirsiniz.

Ayrıca  klasörleri ve çubukları istediğiniz gibi eşleştirebiliyor, uygulamaları istediğiniz gibi gruplandırabiliyorsunuz. Çeşitli el hareketleriyle favori uygulamalarınıza en kısa sürede ulaşabiliyorsunuz.

Apex Launcher

Bir diğer başlangıç ekranı özelleştirme uygulaması olan Apex Launcher da en çok tercih edilenlerden bir tanesi. Kendi cihazınızın karmaşık arayüzü yerine kullanabileceğiniz bu uygulama gerçekten hızlı çalışıyor.

Ayrıca ana ekrandan uygulama çekmecesine, kısayol çubuğuna kadar en küçük ayrıntıyı bile kişiselleştirip özelleştirebileceğiniz bu uygulama ile her türlü efekti istediğiniz gibi işlevlendirebiliyorsunuz.

Diğer launcherların temaları ile de uyumlu çalışan uygulamada geçiş efetklerini, ikon ve widget boyutlaırnı ve klasörleri istediğiniz gibi ayarlayabilmeniz de mümkün.

Buzz Launcher

Halihazırda kendimin de kullandığı launcher olan Buzz Launcher yine 5 milyondan fazla insan tarafından indirilip tercih edilmiş. Kapsamlı kişiselleştirme özellikleri ile seveceğinize inanıyorum.

400 binden fazla ücretsiz tema sunan uygulamanın kendisi de ücretsiz ve herhangi bir reklam da içermiyor. Hızlı ve sorunsuz kaydırma geçişleri, ilginç ve güzel tema ve ikonları ile telefonunuzu istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

Ayrıca Facebook, Twitter ve Google+'da tek bir dokunuşla paylaşma özelliğini de unutmamak lazım. Yine ücretsiz widget seçeneklerine göz atabilir, kendi özel widget'ınızı bile yaratabilirsiniz.

EverythingMe Launcher

Launcher uygulamaları arasında belki de en yenilikçi, inovatif ve farklı diyebileceğimiz uygulamalardan bir tanesi de EverythingMe. İsminden de anlayacağınız üzere, bu uygulamada her şey sizin için dizayn edilmiş.

Yani uygulama günün her saati sizi düşünerek çalışıyor. Günün her saati, o saatte en çok kullandığınız uygulamaları ana ekrana getirip koyan uygulama, gün içinde ihtiyacınız olan uygulamaları tahmin eder ve ona göre çalışır.

Örneğin sabahları size haber uygulamalarını ve iş takviminizi sunarken akşam size otobüs ve tren saatleri uygulamasını getirir. Ayrıca akıllı klasörler ile uygulamalarınız otomatik olarak kişisel ilgi ve ihtiyaçlarınıza göre düzenlenir.

Go Launcher EX

Bir diğer popüler Android launcher uygulaması olan Go Launcher da size akıllı ve basit bir kullanıcı arayüzü sunmak için tasarlanmış. En çok indirilen launcher'lardan olduğunu söyleyebiliriz, zira 200 milyondan fazla kullanıcı tarafından tercih edilmiş.

Android işletim sistemine sahip telefonlarınız ve tabletleriniz için bir çok uygulamayı ve bir launcher'da bulunması gereken bütün özellikleri içinde barındıran bu launcher'ı da seveceğinize eminim.

Binlerce ücretsiz tema, takvim, saat, görev yöneticisi gibi araçlar, ekran geçiş efektleri, akıllı klasörler ve çok daha fazlası bu uygulamada sizleri bekliyor.

LauncherPro

Bir diğer başlama ekranı özelleştirme uygulaması olan LauncherPro ücretsiz ve kullanışlı bir uygulama. Uygulamayı indirdikten sonra aç butonu olmadığı için "Home" tuşuna basarak launcherlar arasından seçerek kullanabilirsiniz.

En büyük ve önemli özelliği telefonunuzun çalışmasını hayli hızlandırması olan uygulamada ayrıca telefonunuzu en ince detayına kadar özelleştirmek için gerekli olan bütün özellikler de mevcut.

7 ana ekran seçeneği, 2D veya 3D uygulama çekmecesi (ya da tepsisi), kaydırılabilir kısayol çubuğu ile aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir uygulama.

Nova Launcher

Android cihazlarınızda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir başka yüksek performanslı ve hayli kişiselleştirilebilir launcher'lardan biri olan Nova Launcher ile telefonunuzun görünümünü ve fonksiyonlarını kişiselleştirebilirsiniz.

Telefonunuzun renk, ikon, widget ve kısayolları gibi özelliklerini istediğiniz gibi özelleştirebilir, böylece çok daha performanslı bir şekilde kullanabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza yönelik temalar, ikonlar, ve kaydırma efektleri uygulamada sizi bekliyor.

Diğer benzer launcher'lar gibi biraz öğrenme süresine ihtiyaç duyulan bu uygulamada da ihtiyacınız olan bütün özellikler mevcut.  

Smart Launcher 2

Minimalist tasarımı ile dikkat çeken bir diğer başlangıç ekranı özelleştirme uygulaması olan Smart Launcher 2 de telefonunuzu kişiselleştirmek amacıyla kullanabileceğiniz güzel bir uygulama. Hafif ve hızlı çalışması da cabası.

Bir kaç dokunuşla istediğiniz uygulamayı ana ekrana ekleyebilir, açabilir ve kapatabilirsiniz. En önemli uygulamalarla sizin favori uygulamalarınızı toplayıp bir arada sunan uygulama ile telefonunuzuo organize edebilirsiniz.

Ayrıca diğer launcherların ikon ve temalarını da destekleyen uygulamanın kendisi de 300'den fazla temayla birlikte gelir. Uygulama ile yine istemediğiniz uygulamaları ya da gizli verilerinizi gizleyebilirsiniz.

Zeam Launcher

Android marketlerinde bulabileceğiniz en hafif, hızlı ve minimalist launcherlardan birisi olan Zeam Launcher da yine 1 milyondan fazla indirilmeye sahip başlangıç ekranı özelleştirme uygulamalarından bir tanesi.

Hızlı ve hafif olmasına rağmen bir launcher'da bulunması gereken bütün temel özelliklere sahip uygulama size kısayolların sırasını değiştirme, şeffaflık oranını ayarlama gibi özellikler sunuyor. Ayrıca kısayol çubuğunda 6'ya kadar uygulama bulundurmanız mümkün.

Yine 7 adet ekran seçeneği, el hareketlerini çeşitlendirip uygulamalara çok daha hızlı erişme özelliği ve telefonunuzu hızlandırması da uygulamanın artı yönlerinden bir kaçı.

Yahoo Aviate Launcher

Son olarak Yahoo tarafından geliştirilen Yahoo Aviate Launcher'a bakalım. Android cihazlarınızı çok daha kolay kullanmanız için geliştirilen Yahoo Aviate Launcher ile sık kullandığınız uygulamalara çok daha rahat ve çabuk erişebileceksiniz.

Yahoo Aviate Launcher'ın diğerlerinden farkı, uygulamayı ilk kurduğunuzda otomatik olarak her şeyi kendisinin ayarlaması, böylece siz de çok daha az emek harcıyor ve öğrenme sürecinizi kısaltıyorsunuz.

Uygulamalarınızı otomatik olarak çeşitli kategoriler altında toplayan uygulama ayrıca size benzerlerini de öneriyor. Temalar, kısayollar, ikon paketleri, widgetler, duvar kağıtları gibi öğeleri de değiştirme şansına sahipsiniz.

YORUMLAR