Android İçin En İyi Harita Uygulamaları

Android kullanıcıları için özel olarak üretilen bu navigasyon uygulamaları ile gideceğiniz yere pratik ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Android İçin En İyi Harita Uygulamaları

Akıllı telefon ve tabletlerin sahip olduğu güçlü donanımsal özelliklerden verimli bir şekilde faydalanmayı amaçlayan üreticiler, sundukları işlevsel uygulamalar ile kullanıcıların hem hayatını kolaylaştırıyor hem de farklı amaçlar için ekstra donanıma para harcamalarına engel oluyor.

Navigasyon da bu alanlardan bir tanesi. Şu an iyi bir navigasyon cihazı almaya kalktığınızda birkaç yüz lira vermeniz gerekecek. Fakat bunun yerine iyi ve kaliteli bir navigasyon uygulaması kullanarak aynı işlevlere hiçbir ücret ödemeden kavuşabilirsiniz.

Bahsi geçen bu uygulamalar sundukları özellikler ile kullanıcıların bilmedikleri çevrelerde kaybolmalarına engel oluyor ve gidecekleri yere kadar asistanlık yaparak yolculuğun daha problemsiz geçmesini garantiliyor. Biz de Tamindir ekibi olarak kullanıcılara Android için en iyi harita uygulamalarını derledik. En önemlisi de tüm bu uygulamalar ücretsiz olarak indirilebiliyor.

1- Google Maps

Listeye bu kategoride en iyi olduğu kabul edilen ve bu yargıyı sunduğu özellikler ile haklı çıkaran Google Maps ile başlayalım. Akıllı telefonlar ve tabletler için özel olarak optimize edilen Google Maps kullanıcılara 220 ülke için kapsamlı haritalama seçenekleri içeriyor.

Uygulamayı araba kullanırkan, bisiklete binerken veya yürürken kullanabilirsiniz. Google Maps’in en dikkat çekici noktası ise kullanıcılara canlı trafik bilgilerini sunması ve bu sayede gidecekleri noktaya daha hızlı ulaşmalarını sağlaması. Restoran, müze, sinema ve daha pek çok mekanın ulaşım bilgilerini hızlı bir şekilde servis eden Google Maps bana kalırsa her cihazda mutlaka bulunması gereken bir uygulama.

2- Moovit

Moovit aynı kategoride yer aldığı rakiplerinden toplu taşıma üzerine odaklanmasıyla farklılaşıyor. Sunduğu gerçek zamanlı bilgiler sayesinde kendinize uygun en kısa ve en rahat yolu sadece uygulamayı kullanarak görebilirsiniz. Bu sayede gideceğiniz yere yolda fazla vakit harcamadan ulaşabilirsiniz.

Rota, varış süresi, gidilecek yer, yola çıkılan yer gibi bilgilerin rahatlıkla kontrol edilebildiği arayüz gerçekten şık görünüyor ve kullanım esnasında herhangi bir soruna yol açmıyor. Tamamen kullanıcıların beklentisi doğrultusunda geliştirilen Moovit’te adım adım navigasyon özelliği de sunulmakta. Yaya olarak seyahat edecekseniz bu özellik size adeta yol arkadaşı gibi rehberlik ediyor.

Moovit ile İzmir, İstanbul gibi Türkiye şehirlerinin yanı sıra ABD, Avustralya, Kanada, İngiltere, İspanya’nın da aralarında bulunduğu ülkelerin şehir bilgilerine de ulaşma şansına sahipsiniz.

3- Yandex.Haritalar

Dünyanın birçok şehrinin detaylı harita bilgilerini, mekanların konum bilgilerini ve trafik durumunu başarılı bir şekilde sunan YandexHaritalar’ı yürürken veya araba sürerken rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sık sık gittiğiniz mekanları Yandex.Haritalar’ı kullanarak etiketleyebilirsiniz. Bu sayede tekrar tekrar aynı mekanları aratmak zorunda kalmazsınız.

Kullanıcı dostu bir ara yüzde sunulan tüm bilgiler kullanıcıların işini bir hayli kolaylaştırıyor. Yandex.Haritalar’ın en dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri de kaza ve yol çalışması gibi trafiği etkileyen olayları da anlık bir şekilde sunuyor olması.

4- Waze

Kullanıcıları arasında sosyal bir ağ kuran Waze sayesinde trafik bilgilerine anlık olarak ulaşabilirsiniz. Herhangi bir Waze kullanıcısı kaza veya yol çalışmasıyla karşılaştığı zaman diğer kullanıcıları da bilgilendirebiliyor. Uygulamaya ne kadar katkıda bulunursanız puanınız da aynı ölçüde artıyor. Kullanıcı bazlı çalışan Waze’de tanıdığınız kişileri rehberinize ekleyebilme şansına sahipsiniz.

Listenin diğer navigasyon uygulamalarından kolayca sıyrılan Waze’i kullanarak çevrenizde en ucuz yakıtı satan istasyonları bile bulabilirsiniz. Bu tarz özellikleri ücretsiz olarak sunan çok fazla uygulama mevcut değil. Bu yüzden Waze’i mutlaka denemeniz gerektiğini düşünüyorum.

5- MapFactor

Android akıllı telefon ve tabletler üzerinde ücretsiz olarak kullanabileceğiniz MapFactor’ın en çarpıcı özelliği haritaları cihazınızda lokal olarak saklaması. Bu sayede uygulamayı kullanabilmek için internet bağlantısına ihtiyaç duymuyorsunuz.

Gitmek istediğiniz yeri seçtikten sonra MapFactor kullanıcıları sesli ikazlarla yönlendiriyor. Bu özellik araba kullanırken oldukça faydalı olmakta. Sürücüler gözlerini yoldan ayırmadan gidecekleri yere yönlendirilebiliyor.

YORUMLAR