Android için En İyi Alarm Uygulamaları

Android telefon ve tabletleriniz üzerinde kullanabileceğiniz en iyi, yararlı, pratik, kullanışlı ve şık alarm uygulamalarını sizler için belirleyerek liste halinde hazırladık.

Android için En İyi Alarm Uygulamaları

Akıllı telefon ve tabletlerimiz üzerinde mutlaka bulunan fakat belki de en değer vermediğimiz uygulamalar olan alarm uygulamaları aslında son derece önemli bir göreve sahipler. Özellikle zor uyanan kişilere daha iyi hizmet eden bu uygulamalar son zamanlarda büyük farklılıklar ve değişiklikler göstermektedir.

Eskiden alarm uygulaması denildiğinde çoklu alarm kurma yada kurduğunuz alarmı haftanın istediğiniz günleri için aktif edebilme gibi özellikler olduğu zaman vaaaay süpermiş derdik ve hemen kullanmaya başlardık. Fakat artık bu uygulamalarda gelişti ve grafiksel anlamda abartarak söylüyorum ama neredeyse oyunlarla yarışacak hale geldiler. Sadece tasarımsal olarak değil özellik açısından da gelişen uygulamalar üzerinde pek çok yararlı fonksiyon bulunuyor.

Ücretsiz versiyonları olduğu gibi bir büyük çoğunluğunun ücretli versiyonu da bulunuyor. Bazı geliştiriciler uygulamalarının ücretli versiyonunu ücretsiz olarak sunarak 1 hafta,15 gün yada 1 aylık deneme sürümü olarak kullandırtıyor. Bazıları ise ücretsiz versiyon üzerine gelir elde edebilmek için reklam koyuyor. Benim size tavsiye aşağıdaki uygulamalardan birini kullanmaya başlamanız ve denediğniz süre içerisinde beğenirseniz ücretli versiyonunu almanız. Fakat alarm uygulaması olduğu için ve sadece belirli amaçlar doğrultusunda kullanıldığı için reklamlara göz yumarak ücretsiz versiyonlarını da kullanmaya devam edebilirsiniz.

Dilerseniz lafı daha da uzatmadan sizler için belirlediğiniz en iyi alarm uygulamalarını tanıtmaya başlayalım. Ayrıca aşağıdaki listede yer alan tüm uygulamaları hemen altlarında yer alan indirme bağlantılarını kullanarak indirebilirsiniz.

1) Sleep As Android

Android platformu üzerinde bulabileceğiniz en gelişmiş ve başarılı alarm uygulamalarından biri olan Sleep As Android, şık tasarımı ve yararlı fonksiyonları sayesinde uykudan nazik bir şekilde uyanmanızı sağlayan uygulamalar arasına giriyor.

Uykudayken uyku geçmişinizi kaydedebilen uygulama, normal yada ağır uyuduğunuzu veya horlamalarınızı tespit edebiliyor. ayrıca tüm bu  bilgileri toplayarak size detaylı bir rapor da sunuyor. Uygulama içerisinde alarm duymam yada alarm ile uyanamam diyenler için farklı uyandırma seçenekleri mevcut. Bunlara örnek vermek gerekirse matematik işlemi yada kuzu sayma diyebilirim. Alarm çaldığında kapatmak için ekrana gelen matematik sorusunu çözmek eminim uykunuzu açacak e sizi yataktan kaldırmaya yetecektir.

Kurduğunuz alarmların zil sesi olarak ister doğa seslerini seçerek mutlu bir şekilde güne başlayabilir yada favori şarkılarınız arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Uyku geçmişi bilgilerinizi sosyal medya platformları Facebook ve Twitter üzerinden arkadaşlarınız ile paylaşma imkanı sunan uygulamayı ücretsiz olarak kullanabileceğiniz gibi, ücretli versiyonu satın alarak tüm özellikleri sınırsız olarak kullanabilirsiniz.

Standart alarm uygulamasından sıkıldıysanız Sleep As Android kullanmanızı önereceğim uygulamaların başında geliyor diyebilirim.

Sleep as Android Tanıtım Videosu
MOBİL

Sleep as Android Tanıtım Videosu

Sleep as Android, Android platformu üzerinde kullanabileceğiniz en iyi ve ücretsiz alarm uygulamalarından bir tanesidir.

2) Timely

Tasarımı ile ön plana çıkmayı başaran Timely uygulaması şık ve etkileyici bir alarm uygulaması kullanmak isteyenler için en ideal Android uygulaması diyebilirim. Fakat daha da güzel yönü ise uygulama çok renkli ve bu renkler tamamen kişiselleştirilebilir. Bunun anlamı ise uygulamayı nasıl kullanmak istiyorsanız o şekilde düzenleyebiliyorsunuz. Bir gün sarı iken diğer gün mavi bir alarm uygulaması kullanabilirsiniz.

Android telefon ve tabletleriniz üzerindeki standart uygulamadan memnunsanız fakat farklı bir görünüş istiyorsanız Timely'i tercih edebilirsiniz. Çünkü tasarım dışındaki diğer özellikleri ve fonksiyonları standart Android alarm uygulaması ile neredeyse aynı.

Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu şık ve modern uygulamayı yükleyerek alarm uygulamalarından beklediğiniz tüm özelliklerden yararlanabilirsiniz. Ortalamanın çok üstündeki tasarımı sayesinde dikkatleri çeken Timely üzerinde de matematik sorusu çözerek uyanma alarmı bulunuyor. Fakat sinirli bir yapıya sahipseniz bu özelliği kullanmamanızı öneririm.

Uygulamayı diğer cihazlarınız ile eşleştirerek kurulu alarmlarınızı tüm cihazlarınız üzerinde aynı şekilde kullanabiliyorsunuz. Tamemen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir alarm uygulaması arıyorsanız Timely sizi memnun edecektir. Aşağıdkai bağlantıdan yararlanarak uygulamayı indirebilirsiniz.

3) Alarm Clock by Double Twist

Tasarımı ön plana çıkan diğer bir Android alarm uygulaması. Fakat bu uygulamanın ücretsiz sürümü bulunmuyor. Yinede ücret ödemeden indirerek 1 haftalık deneme sürümü boyunca kullanabiliyorsunuz. Bu süre sonunda kullanmaya devam etmek için satın almanız gerekiyor.

Uygulamanın öne çıkan özellikleri:

  • Alarm saatinde çalınmak için şarkı listesi veya şarkı ayarlama
  • Yerel olarak gün doğuşu saatine alarm kurabilme
  • Analog ve dijital saat görünümü
  • Canlı duvar kağıdı

Uygulamanın tek kötü yanı Android KitKat kullanıcılarının yaşadığı bazı problemler. Bu nedenle Nexus bir cihaza sahipseniz yada cihazınızda Android KitKat yüklü ise uygulamayı bir süre sonra kullanmanızı tavsiye ediyorum. İstediğiniz şarkılardan oluşan çalma listeleri oluşturarak alarmınızı uynamanız gereken süreden yarım saat önceye kurarak birbirinden güzel şarkılar eşliğinde yatak keyfi yapabilirsiniz.

4) Alarm Clock Xtreme

Gelişmiş ve çok fonksiyonlu alarm uygulamalarından bir diğeri de Alarm Clock Extreme. Uygulamanın en büyük artısı ise hem ücretli hem ücretsiz versiyonu olmasına rağmen ücretsiz versiyon üzerinde tüm özelliklerin bulunması diyebilirim. Ücretli versiyon ile sadece reklamları kaldırabilirsiniz. Bunun dışındkai tüm özellikleri ücretsiz olarak da kullanabiliyorsunuz.

Farklı ayarlara sahip olan uygulama alarm sesi olarak istediğiniz şarkıyı yada melodiyi seçmenize olanak sağlıyor. Ayrıca gerçekten uyanmanız için diğer uygulamalar gibi matematik sorularını yanıtlamanızı isteyebiliyor.

10 milyon üzeri indirme sayısına ulaşan uygulama sade ve basit olmasına rağmen en popüler alarm uygulamalarından bir tanesi konumunda. Uygulamanın tasarımı rakiplerine göre biraz basit kalsa da sade ve karanlık temaları sevenler uygulamayı çok beğenecek diyebilirim.

Otomatik alarm erteleme, cihazınızı sallayarak erteleme yada tamamen kapatma gibi seçenekler uygulamanın diğer özellikleri arasında. Kullanımı kolay, ücretsiz ve çok fonksiyonlu bir alarm uygulaması arıyorum tasarımı da çok önemli değil, beni güzel şekilde uyandırsın diyorsanız, tercihinizi Alarm Clock Xtreme'den yana kullanabilirsiniz.

5) Alarmy

Alarm uygulamaları arasında yer alan en farklı ve en sinir edici olanını söyle derseniz, Alarmy diyebilirim. Çünkü alarm çaldığında daha önceden belirlemiş olduğunuz bir eşyanın yada odanın resmini çekmenizi istiyor ve siz bunu yapana kadar alarm susmuyor. Eğer sinirli bir yapınız varsa bu uygulama size göre değil.

Örneğin uygulamayı indirerek alarmı kapamak için mutfağınızdaki buzdolabını yada banyodaki dolabınızı ayarladınız. Sabah kalktığınızda alarmı susturmak için mutfak yada banyoya giderek bozdolabı yada banyo dolabının fotoğrafını çekmelisiniz. Aksi halde alarm çalmaya devam edecektir.

Belki de en etkili alarm uygulalarından biri olan Alarm, tembellikte sınır tanımayan ve uykudan gerçekten zor uyananlar için hazırlanmış diyebilirim. Uygulama ile ayarlayacağınız alarm susturma resmini ilk seferde net bir şekilde seçmelisiniz. Aksi halde alarmı susturmaya çalışırken zorluk yaşayabilirsiniz. Uyku sersemiyken net fotoğraflar çekilemeyebiliyor.

Alarmy'nin uygulama marketleri üzerindeki sloganı ise çok iddialı: ''Uyu uyayabilirsen''. Sinir bozucu ve rahatsız edici olmasına rağmen aynı zamanda eğlenceli bir görünüşe sahip olan Alarmy alarm uygulamasını Android telefon ve tabletlerinize ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ücretsiz versiyon üzerinde reklamlar mevcut. Ücretli versiyonu satın alarak hem reklamsız hem de tam özellikleri ile birlikte uygulamayı kullanabiliyorsunuz.

6) WakeVoice

Sabahları uyanabilmeniz için geliştirilen bir diğer farklı ve etkileyici alarm uygulamasıdır. Android platformuna özel olarak hazırlanan WakeVoice'in hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu mevcut.

Uygulama sabahları uyanabilmeniz için sesli iletişime geçmenizi istiyor. Bu sayede uykunuzun açılması çok daha kolay oluyor. Ayrıca uyandıktan sonra size hava durumu ve güncel haberler okuyabilen uygulama üzerinden istediğiniz ayarları gerçekleştirerek kişiselleştirebilirsiniz. Örneğin sadece hava durumu bilgilerini dinleyebilir yada sadece seçeceğiniz belirli haberleri dinleyebilirsiniz.

Şık bir tasarıma sahip olan uygulama benzer türdeki alarm uygulamalarına göre göze daha hoş geliyor. Ayrıca sizle konuşan bir alarm uygulaması olması da uygulama için büyük artılardan bir tanesi. Alarm çaldığında sesli bir şekilde kapanmasını söyleyebilir yada erteleyebilirsiniz. Dilerseniz alarm için radyo çaldırabiliyorsunuz. En sevdiğiniz müzikler ile güne uyanmanın keyfi de bir başka oluyor tabiki.

Uygulamanın eksi yanlarını söylemek gerekirse, sabahları kimi kşilere göre konuşmak oldukça zordurç Özellikle ilk uyandıkları anda. Eğer bu tür bir kişiyim diyorsanız WakeVoice'i denemeyin derim. Ayrıca uygulama içerisinde bazı ufak tefek hatalar mevcut fakat uygulama geliştiricileri bir süredir bu hatalar ile ilgilenmiyor. Fakat yinede kullanabileceğiniz şık, pratik ve etkileyici uygulamalar listesine girmeyi başarıyor.

Uygulamanın ücretli versiyonuna aşağıdaki bağlantı adresine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Fiyatı şu an için 5.95 TL. Eğer ücretsiz versiyonu denemek istiyorsanız tıklayınız!

7) Life Time Alarm Clock

Listenin tasarımı en şık uygulaması Life Time Alarm Clock. Farklı ve modern bir tasarıma sahip olan uygulama, deneyimli bir akıllı cihaz kullanıcısı değilseniz ilk başta biraz kullanım zorluğu yaşatabilir. Fakat bir kaç gün kurcalayarak uygulamayı çözebilirsiniz.

Kullandıkça hoşunuza gidecek olan uygulamalardan biri olan Life Time Alarm Clock, tasarımı ile diğer uygulamalardan kendini farklı kılıyor. Rahatlatıcı müzikler ile daha mutlu uyanmanızı sağlayan uygulama ile kurduğunuz alarm öncesine ayarlanmış diğer alarmlar çalıştırarak kalkmanız gereken saatte kesinlikle uyanmış olabilirsiniz.

Akıllı telefon ve tabletlerinizin hepsi ile uyumlu olarak çalışabilen uygulamanın optimizasyonu da oldukça başarılı. Bu nedenle şık görüntüsü cihazdan cihaza herhangi bir farklılık göstermiyor. Eğer kullandığınız uygulamaların özellikleri arasında şıklık ve tasarım ilk sıralarda yer alıyorsa Life Time Alarm Clock tam size göre bir alarm uygulaması olacaktır.

Uyanabilmeniz için bulmaca yada matematik sorusu çözme gibi özellikler bulundurmayan uygulamada, birden fazla alarm kurma desteği bulunuyor. Zor uyanan kişilerdenseniz birden fazla alarm kurarak uyanabilirsiniz.

Uygulamanın en can alıcı noktası ise tamamen ücretsiz oluşu diyebilirim. Uygulamanın herhangi bir ücretli versiyonu yada uygulama içi satın alma özelliği bulunmuyor. Ücretsiz, pratik ve aynı zamanda şık bir alarm uygulaması istiyorsanız aşağıdaki bağlantı adresini kullanarak uygulamayı hemen indirebilirsiniz.

YORUMLAR