Android İçin En İyi 7 Pilates Uygulaması

Pilates, özellikle kadınlar tarafından tercih edilen bir spor türü olsa da aslında hem kadınların hem de erkeklerin severek yapabileceği tarzda bir egzersiz. Eğlenceli olmasının yanında vücudunuz için çok da faydalı.

Android İçin En İyi 7 Pilates Uygulaması

Pilates, özellikle kadınlar tarafından tercih edilen bir spor türü olsa da aslında hem kadınların hem de erkeklerin severek yapabileceği tarzda bir egzersiz. Eğlenceli olmasının yanında vücudunuz için çok da faydalı.


Pilates yapmanın en önemli faydalarından bazıları; vücudunuzu güçlendirmesi, esnekleştirmesi ve dayanıklılığınızı artırması diyebilirim. Evinizin rahatlığında yapabileceğiniz bir spor olan pilates ile spor salonuna gidecek vaktiniz yoksa ve yoğun bir hayatınız varsa günlük egzersizlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Üstelik pilates için çok fazla ekipmana ihtiyaç da yoktur. Özellikle başlangıç seviyesindeyseniz tek ihtiyacınız olan bir egzersiz matı. Matınızı yere sererek ve hocalar tarafından hazırlanmış videoları izleyerek pilatese başlayabilirsiniz.

Üstelik artık pilates için hazırlanmış mobil uygulamalar da mevcut. Bugün sizler için bu uygulamalardan bazılarını derledik. Android cihazınız varsa ve pilatese başlamak istiyorsanız yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

12 Minutes Pilates

12 Minutes Pilates adından da anlaşılacağı gibi her gün 12 dakika ayırmanızı isteyen bir pilates uygulaması. Böylece saatlerce egzersiz yapmadan vücudunuzu güçlendirebilir ve sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.

Bu uygulamada  profesyonel hocalar tarafından hazırlanmış programları takip edebilir ve böylece pilates yapmaya başlayabilirsiniz.

Uygulamada temel Pilates başlangıç rehberi, pilates zamanlayıcı, çalışma günü takibi, Facebook topluluğu sizleri bekliyor. Üstelik uygulamanın arayüzü de hayli kullanıcı dostu.

Better Body Pilates

Pilates'te en önemli şeylerden birisi yaptığınız hareketleri doğru bir şekilde yapmaktır. Eğer hareketi doğru şekilde yapmazsanız, yaptığınız şeyin hiç bir değeri kalmaz. Bunu sağlamak için de teorik bilgilere sahip olmanız gerekir.

Better Body Pilates diğer uygulamalardan farklı olarak sizlere pilates ile ilgili teorik bilgileri sunuyor. Uygulamayı bir e-kitap gibi düşünebilirsiniz.

Merak ettiğiniz bütün bilgiler bu uygulamada mevcut. Ayrıca aradığınız bilgiyi kolayca bulabilir, yer imlerine ekleyebilir ve hatta paylaşabilirsiniz.

Blogilates

Blogilates benim pilates uygulamaları içinde favorim. Orijinalinde YouTube'da bir kanal olan Blogilates'in kurucusu Cassey Ho ile pilatese bir adım atabilirsiniz. Ayrıca spor yapmayı sevmiyorsanız bile Cassey size sevdiriyor.

Ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz uygulamada başlangıç seviyeden ileri seviyelere kadar herkese hitap eden pek çok pilates videosu var.

Uygulamanın en güzel taraflarından birisi Cassey tarafından hazırlanan aylık programlara sahip olmanız ve bu sayede her gün farklı hareketlerden oluşan egzersizleri yaparak sıkılmadan pilates yapabiliyor olmanız.

Pilates 24/7 Workouts

Bir diğer başarılı pilates uygulaması da Pilates 24/7. Bu uygulama ile evinizin rahatlığında egzersiz yapabilir ve pilates ile kendinizi güçlendirebilirsiniz.

Uygulama Kira Elste adlı profesyonel pilates hocası tarafından hazırlanmış pek çok  pilates hareketi ve dersi içeriyor. Böylece kısa sürede daha profesyonel bir şekilde pilates yaparak kalıcı sonuçlar alabilirsiniz.

Uygulamada 8 klasik pilates seansı ve 20 dakikalık dersler bulunuyor. Ayrıca videolu ve sesli anlatımlarla hareketleri daha doğru bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Pilates Exercise

Pek çok spor uygulaması geliştiricisi Fitivity tarafından geliştirilmiş olan Pilates Exercise uygulaması ile bedeninizi güçlendirebilir ve daha dayanıklı hale getirebilirsiniz.

Uygulama size profesyonel hocalar tarafından hazırlanmış çeşitli pilates egzersizleri sunuyor. Böylece kendi başınıza yapmaktansa bir hoca yardımında pilates yapabiliyorsunuz.

Uygulamada her seviyeye uygun egzersizler, ısınma ve soğuma egzersizleri ve animasyonlu gösterimler ile sesli anlatımlar sizi bekliyor.

Pilates

Pilates uygulaması başarılı bir diğer pilates uygulaması diyebilirim. Bütün vücudunuzu çalıştıran egzersizler sunan bu uygulama ile pilatese bir adım atabilirsiniz.

Uygulama ile pilates yaparken müzik dinleme şansına da sahipsiniz. Ayrıca sonrasında istatistiklerinize göz atabilir ve ne seviyede olduğunuzu görebilirsiniz.

Yine egzersizler arasından kendi seviyenize en uygunlarını seçip yapabilirsiniz. Eğer siz de pilatese ilgi duyuyorsanız bu uygulamayı denemelisiniz.

Sworkit Personal Trainer

Sworkit aslında sadece pilates için geliştirilmiş bir uygulama değil. Bütün sporlardan size seçmeler sunan uygulamada bazı Pilates hareketleri de mevcut. Genel olarak ise uygulama çok başarılı.

Uygulamada ilk önce kategori olarak Yoga ve ardından Pilates'i seçmeniz gerekiyor. Daha sonra kaç dakika egzersiz yapmak istediğinizi seçiyorsunuz.

Daha sonra uygulama size 30 saniyelik aralıklardan oluşan egzersizler sunuyor. Örneğin 20 dakika seçtiyseniz 20 dakika boyuca farklı pilates hareketleri yapıyorsunuz.Eğer ücretsiz versiyonu beğendiyseniz size çok daha fazla özellik sunan ücretli versiyona da yükseltebilirsiniz.

YORUMLAR