Android için En İyi 5 El Feneri Uygulaması

Karanlıkta kaldığınızda kullanarak bulunduğunuz ortamı aydınlatabileceğiniz en iyi Android El Feneri uygulamalarını sizler için inceleyerek değerlendirdik.

Android için En İyi 5 El Feneri Uygulaması

Bir çoğumuzun ilk ihtiyaç duyduğu andan sonra indirerek kullanmaya başladı el feneri uygulamalarını sizler için inceleyerek, en iyilerini aralarından ayırmaya çalıştık. Bildiğiniz üzere kamera flaş ışığı yada ekran parlaklığı ile android cihazlarımızı bir el freni olarak kullanabiliyoruz. Bunun için uygulama marketi üzerinde yüzlerce uygulama var ve aşağı yukarı hepsi aynı görevi görmesine rağmen çalışma hızı, batarya tüketimi, kullanılabilirlik ve eğlence gibi unsurlar açısından bakıldığında öne çıkanlar elbette oluyor.

Flashlight uygulamaları olarak bilinen el feneri uygulamaları arasından farklı özelliklere sahip olanlar arasından en iyi 5 tanesini seçerek sizlere sunuyorum. Aşağıda önereceğim 5 uygulamanın 5'i de ücretsiz fakat bazılarının ücretli versiyonları da bulunuyor. Kimisi renkli ışıklar ile bulunduğunuz ortamı bir diskoya dönüştürebiliyorken kimisi de yalnızda standart el feneri görmekten öteye gitmiyor.

Evinizde elektrikler kesildiğinde, dar ve karanlık bir sokağa girdiğinizde yada çekmecelerinizden birinde kaybolan ufak bir eşyanızı ararken kullanabileceğiniz el feneri uygulamalarının hem boyutları çok ufak hem de oldukça işe yarar uygulamalar. Bu nedenle her Android telefon yda tablette mutlaka bulunması gerektiğini düşünüyorum. Hatta Google'da aynı şekilde düşünmüş ve  Android'in yeni çıkan 5.0 Lollipop güncellemesi ile bir el feneri uygulamasını standart olarak işletim sistemi içerisinde entegre etmiş. Android 5.0 Lollipop'un Nexus cihazlar dışındaki Android cihazlara bir süre sonra geleceğini düşünürsek yazımızı okuyarak kendinize en uygun el feneri uygulamasını bulmak sizin için yararlı olacaktır.

1) Color Flashlight

Listede yer 5 uygulama içerisindeki en farklı ve eğlenceli el feneri uygulaması diyebilirim. Nedeni ise sade ve standart el feneri uygulamalarının aksine bulunduğunuz ortamı rengarenk yapmanızı sağlaması. Fakat uygulamaı düz bir el feneri gibi de kullanabilirsiniz.

Uygulama cihazınızın ekranını kullanarak bulunduğunuz yeri bir diskoya çevirebilir, polis ışıkları oarak bildiğimiz kırmızı mavi ışıkları havaya saçabilir yada mum ışığı gibi odanızı aydınlatabilir. Çok kalitlei olmamasına rağmen oldukça güzel düşünülerek hazırlanan uygulamayı el feneri uygulaması olarak kullanabileceğiniz en iyi 5 uygulama arasına koyuyorum. Ücretsiz olan uygulamayı Android telefon ve tabletlerinize aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

2) Flashlight

Flashlight'da diğer el feneri uygulamalarından farkı olan hem şık tasarıma sahip hem de kolay kullanılabilen bir Android el feneri uygulaması. Ücretli ve ücretsiz versiyonu bulunan uygulamanın ücretsiz versiyonunu indirerek reklam gösterimleri ile birlikte kullanabiliyorsunuz. El feneri uygulamasına çok fazla ihtiyacımızın düşmediğini düşünürsek, gösterilen reklamların pek de önemi yok aslında.

Uygulamanın farklarına gelecek olursak, ilk olarak sahip olduğu widget'ları söylemeliyim. 3 farklı boyuttaki tuşu sayesinde ana ekran üzerinde ister büyük bir tuş, isterseniz de küçük bir tuş ile el fenerini kolayca yakıp söndürebiliyorsunuz. Diğer güzel özelliği ise, el feneri ile işiniz bittiğinde akıllı telefonunuzu cebinize koyarsanız ışık otomatik olarak sönüyor. Belki çok büyütülecek bir özellik değil ama diğer pek çok el feneri uygulamasında bu ütr özellikler bulunmuyor.

Tasarım olarak oldukça şık tasarlanan uygulamanın sadeliği de ön plana çıkanlar arasında. Kenarda köşede dursun elbet lazım olur diye bir el feneri uygulaması indirmek isterseniz Flashlight'ı kesinlikle öneririm. Ayrıca uygulama marketi üzerinde Flashlight adında pek çok uygulama mevcut. Bu uygulamalar arasında kaybolup farklı ve bilmediğiniz uygulamaları indirmemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü pek çok el feneri uygulaması sadece kişisel bilgilerinizi toplamak amacıyla flaşı çalıştırmak için gerekli olmayan izinler isteyerek cihazlarınıza yüklenmektedir.

3) Tiny Flashlight + LED

Android platformu üzerinde bulabileceğiniz en güvenilir ve başarılı el feneri uygulaması diyebilirim. 100 milyondan fazla indirmeye sahip olan Tiny Flashlight, hem sorunsuz hem de detaylı bir el fenerigörevi görebiliyor. Sade bir arayüze sahip olan uygulama üzerindeki ''Power'' tuşuna basarak el fenerini çalıştırabiliyorsunuz.

Uygulama 3 farklı aydınlatma seçeneği sunmaktadır. Birincisi bildiğimiz kamera flaşı olarak kullanılan led ışık. İkincisi ise ekranın parlaklığı ile aydınlatma. Üçüncüsü ve sonuncusu ise uyarı ışıkları. Uygulamayı sade bir el feneri olarak kullanabileceğiniz gibi, dilerseniz ekran ile birlikte renkli olarak da kullanabiliyorsunuz.

Ufak boyutundan dolayı cihazlarınızda neredeyse yer kaplamayan bir uygulama olan Tiny Flashlight'ı ücretsiz olarak indirerek her ihtiyacınız düştüğünde güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Uygulama ile el fenerini ne kadar çalıştırırsanız, o kadar fazla pil kullanımı gerçekleşmektedir. Flaş ışığının sürekli açık kalmasını sağlayan uygulama sürekli kullanımlarda pilinizi çok hızlı bitirebilir.

4) Brightest Flashlight Free

Eğer normal bir el fenerinin sağlayacağı aydınlatmadan daha fazlası lazım diye düşünüyorsanız kullanmanız gereken uygulama Brightest Flashlight Free'dir. Nedeni ise hem flaşın led ışığını hem de ekran parlaklığını en yüksek seviyede kullanarak size maksimum aydınlatma sağlamasıdır.

Android telefon ve tablet sahiplerine ücretsiz olarak sunulan uygulama sadece flaş ışığı ve ekran parlaklığı ile yetinmeyerek klavye ve bildirim ışıklarınızı da maksimu potansiyellerinde kullanarak size çok fazla parlaklık sağlıyor. Bu sayede en karanlık ortamlarda bile kendinizi gündüzdeymiş gibi hissedebilirsiniz. Tabi bu kadar parlaklığın bir de bedeli var elbet. O da hızlı batarya bitmesi. Uygulama tüm aydınlatma ayarlarını maksimuma çektiği için çok fazla açık kalması bataryanızın hızla bitmesine neden olabilir. Özellikle cihazınız bir kaç yıllıksa ve batarya kullanımına çok fazla özen göstermediyseniz, uygulama ile hızlıca bitebilir. Fakat bir el feneri uygulamasına çok fazla ihtiyaç duymadığımızdan dolayı, rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Android platformu üzerinde en fazla aydınlatma sağlayan el feneri uygulamalarından bir tanesi olan Brightest Flashlight Free'yi ücretsiz olarak indirerek rahatlıkla kullanabilirsiniz.

5) Flashlight

Listemizin 2. sırasında yer alan Flashlight uygulaması ile aynı isme sahip olan fakat farklı bir el feneri uygulamasını daha listemize dahil ediyoruz. Diğer uygulamanın açıklamasında da belirttiğim gibi Android uygulama market üzerinde bu isimde olan çok fazla uygulama bulunuyor. Burada belirttiklerim dışındaki uygulamaların güvenilirliğinden emin değilim. Bu nedenle sizlere bu listede paylaştığım uygulamalardan size en uygun olanını seçerek kullanmanızı öneriyorum.

Gelelim uygulamaya. Flashlight, şık tasarım ile birlikte kolay kullanıma sahip olan uygulamanın arayüzünde neredeyse ekran büyüklüğünde bir güç düğmesi bulunuyor. El fenerini açmak istediğinizde uygulamaya girerek bu tuşa basmanız yeterli. Kapamak istediğinzde de aynı işlemi yaparak kapatabilirsiniz. Bunun dışında uygulamada diğer uygulamalarda hiç görmediğim pusula özelliği mevcut. Pusula da güç düğmesinin hemen üstünde yer alıyor. Amacı ise karanlıkta yolunuzu kaybederseniz yada namaz kılmak isterseniz yönünüzü doğru şekilde bulabilmeniz. Ayrıca uygulama el feneri yerine sadece pusula olarak da kullanabilirsiniz.

Oldukça hızlı çalışan uygulamayıdenerken herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Hızlı olduğu gibi oldukça da kullanışlı ve şık duruyor. Bu nedenle de Android cihazlarınız üzerinde kullanabileceğiniz en iyi 5 el feneri uygulaması listeme girmeye hak kazandı diyebilirim. Ücretsiz olan uygulamayı hemen indirerek deneyebiliyorsunuz.

YORUMLAR