Android için En İyi 5 Custom ROM

Android tabanlı cihazlarınızı kişiselleştirebilmek ve çeşitli sınırlamaları kaldırabilmek için yükleyebileceğiniz en iyi Custom ROM’ları sizler için inceledik.

Android için En İyi 5 Custom ROM

Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması sayesinde, telefonlarımızı üretici firmanın belirlediği kısıtlamalar ve arayüzle birlikte kullanmak zorunda değiliz. Cihazınızı ilk aldığınızda fabrika çıkışı olarak belirli bir arayüz ve uygulamalar bulunmaktadır. Yani cihazlarınız fabrikadan bir Stock ROM ile birlikte gelmektedir ancak bağımsız geliştiriciler tarafından yayınlanan ve daha çok kişiselleştirme yapabileceğiniz, üretici firmanın kısıtladığı özellikleri sınırsızca kullanabileceğiniz ve belirlenen arayüzden kurtulabileceğiniz pek çok Custom ROM’lar bulunuyor. Bu ROM’ları yükleyebilmek için önce cihazınızı rootlamak şart. Android Root işlemi hakkında bilmeniz gereken her şeye hakimseniz Custom ROM'lara geçebiliriz. Bizler de cihazını rootlamaya karar veren kullanıcıların zorluk çekmemesi için en popüler ve en iyi 5 Custom ROM’u sizler için listeledik.

Custom ROM Nedir? Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
MOBİL

Custom ROM Nedir? Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Custom ROM nedir sorusunun yanıtı, Android işletim sistemine sahip mobil cihaz kullanan çoğu kişi tarafından oldukça merak ediliyor.

En İyi 5 Custom ROM

  • CyanogenMod
  • Blekota Note 4 Lite ROM
  • Android Open Kang Project (AOKP)
  • MIUI ROM
  • Slim ICS

CyanogenMod

cyanogenmod

En çok kullanılan Custom ROM olma ünvanını taşıyan CyanogenMod, desteklediği cihaz sayısının fazlalığıyla dikkat çekiyor. Telefonunuzu tamamen emrinize sunan CyanogenMod, az RAM kullanımıyla benim ilgimi çekmişti. Sınırsız kişiselleştirme ve yüksek performans için CyanogenMod biçilmiş kaftan.

CyanogenMod Nasıl Yüklenir?
NASIL YAPILIR

CyanogenMod Nasıl Yüklenir?

Android telefonunuzun performansından memnun değilseniz ve arayüzünde değişiklik yapmak istiyorsanız Android’in nimetlerinden faydalanıp, cihazınıza bambaşka bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Blekota Note 4 Lite ROM

Kendi cihazımda (Galaxy S3) gerçekten çok memnun olduğum, en güncel TouchWiz arayüzünü ve Note 4 özelliklerini cihazınıza getiren Blekota, tasarım ve özellikler açısından kesinlikle denenmesi gereken ROM’lardan bir tanesi. Stabil olarak çalışan ROM, iyileştirmeler ve yenilikler içeren güncellemeleri halen yayınlamaya devam ediyor. Android 4.4.4 KitKat tabanlı ROM, benim kullandığım ve sizlere de tavsiye edebileceğim Custom ROM’lardan.

Android Open Kang Project (AOKP)

android-open-kang-project

Yeni ve hızla popülerleşen bir ROM olan AOKP, CyanogenMod’un sunduğu birçok işlevi sizlere sunuyor ve CyanogenMod’da erişemediğiniz eklentilere ve seçeneklere de izin veriyor. Henüz çok büyük bir kitleye sahip olmayan ancak oldukça hızlı ve stabil çalışan AOKP’yi de denemenizde fayda var.

MIUI ROM

miui-rom

Çinli üretici devi Xiaomi tarafından geliştirilen bu ROM, Android telefonunuza iOS işletim sistemi havası veriyor. En çok özelleştirilebilen ve hızlı ROM’lardan olan MIUI güçlü tema desteği, özelleştrilebilir klit ekranı ve tam root erişimi gibi çeşitli özellikler sunuyor.

Slim ICS

slim-ics

Diğerlerinin aksine Google Apps paketiyle birlikte gelen Slim ICS, çok sayıda işlev ve ince ayar seçenekleri sunuyor. Kullanıcılara sadece gerekli özellikleri sunarak daha hızlı bir ICS deneyimi yaşatmayı amaçlayan Slim ICS’yi, oldukça basit bir şekilde yükleyebilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız bu listede yer alan ROM’ları bizzat tecrübe ederek kullandığımdan, sizlere de tavsiye etmekte uygun buldum. Ancak bu işler hakkında bilginiz varsa, bu listedekileri ve liste dışında yer alan pek çok Custom ROM’u bizzat kendiniz tecrübe ederek daha iyi fikir elde edebilirsiniz.

Rootlu Android Telefonlarınızda Kullanabileceğiniz 20 Uygulama
LİSTELER

Rootlu Android Telefonlarınızda Kullanabileceğiniz 20 Uygulama

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri. Bu makalemizde, Android işletim sistemli cihazlarını rootlayan kullanıcılar için hazırladığımız uygulamalardan bahsedeceğiz.

Android cihazlar için kullanabileceğiniz en iyi 5 custom ROM’u listelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Siz cihazınızda ROM kullanıyor musunuz? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR