Android İçin En İyi 10 Kart Oyunu

Rol yapma oyunlarının atası sayılabilecek olan kart toplama oyunları, her çocuğun oynadığı ve eğlendiği oyunlardan birisidir. Küçükken hangimiz cipslerden çıkan kartları toplayarak birbirimizin kartlarıyla savaştırmadık ki?

Android İçin En İyi 10 Kart Oyunu

Rol yapma oyunlarının atası sayılabilecek olan kart toplama oyunları, her çocuğun oynadığı ve eğlendiği oyunlardan birisidir. Küçükken hangimiz cipslerden çıkan kartları toplayarak birbirimizin kartlarıyla savaştırmadık ki?

Biliyorsunuz aslında kart oyunları da rol yapma oyunları gibi aslında masa oyunları olarak ortaya çıkmış oyunlardı. Kart toplama oyunlarında amacınız her zaman kendi destenizle rakibinizin destesini yenmek ve her zaman daha iyi desteye sahip olmaya çalışmaktır. Her kartın kendine özgü özellikleri ve yetenekleri vardır ve kartların bir sonraki hamlesini her zaman siz belirlersiniz. Yine rol yapma oyunlarına özgü olarak her zaman oyunun temelinde bir hikaye yatar ve siz de hikayeye uygun davranarak ilerlersiniz.

Elbette diğer her tür gibi rol yapma oyunları ve kart toplama oyunları da mobil cihazlarımıza merhaba dediler. Şu anda Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz pek çok kart toplama oyunu var. Biz de bugün sizler için bu oyunları derledik.

Ayakashi: Ghost Guild

Ayakashi: Ghost Guild, ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz listemizdeki ilk kart oyunu. Kağıt ve slot oyunlarıyla popüler olan Zynga tarafından geliştirilen oyun farklı bir tarza ve hikayeye sahip diyebilirim.

Oyun rol yapma oyunu olarak da tanımlayabileceğimiz bir tarzda ve sizi içine çeken hikayesiyle dikkat çekiyor. Oyunda hayaletleri ve şeytanları avlayan bir avcı rolünde oynuyorsunuz ve bu hayaletleri destenize katmanız gerekiyor.

Oyunu çevrimdışı hikaye modunda ya da çevrimiçi çoklu oyunculu modda oynayabiliyorsunuz. Ayrıca destenize topladığınız kartları birbirleriyle birleştirip kombinasyon yaparak daha güçlü kartlar elde edebiliyorsunuz.

Blood Brothers

Bir diğer rol yapma ve kart oyunu olan Blood Brothers da bir hayli popüler ve sevilen oyunlardan oyunun hikayesine göre kahramanımız vampire dönüşür ve intikam almak için tüm vampirlere savaş açar.

Oyunda knight, samurai, high elf, dark elf, ape, lizardman, dwarf ve goblin karakterlerinden istediğinizi seçerek oynamaya başlıyorsunuz. Daha sonra da 1000'den fazla karttan en iyi kartları toplayarak destenizi oluşturuyorsunuz.

Oyunda okçuluktan büyücülüğe kadar pek çok farklı yetenek bulunuyor. Siz de yeteneklerizi geliştirerek karakterinizi evrimleştiriyor ve gittikçe güçlenerek yeni karakterlerin ve savaşçıların kilidini açabiliyorsunuz.

Epic Cards Battle

Epic Cards Battle, Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi kart oyunlarından birisi. Oyun rol yapma, kart ve strateji kategorilerini bir araya getirerek farklı, orijinal ve zorlayıcı bir tarz ortaya çıkarmış.

Oyunu çevrimiçi oynayabildiğiniz gibi rakiplerinizle sıra tabanlı oynayabiliyorsunuz. Yani rakibiniz hamle yaptıktan sonra sıra size geçiyor ve siz ne zaman isterseniz hamlenizi o zaman yapabiliyorsunuz.

Oyunda 3 farklı kart tipi, 5 ana grup, 5 saldırı tipi, 4 zırh tipi bulunuyor. Kartlarla sonsuz sayıda kombinasyon yapabiliyorsunuz. Ayrıca günlük görevler ve ödüller de oyunda sizi bekleyen elementler arasında.

Eredan Arena

Eredan Arena da bir diğer kart toplama oyunu. Ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bu oyunda da kartlarınızla destenizi oluşturabiliyor ve rakiplerinizi bu desteyle yenmeye çalışıyorsunuz.

Benzerlerinin aksine karmaşık yapısıyla değil basit ve anlaşılır olmasıyla dikkat çeken oyun, size hızlı eşleşmelerle 5 kahramandan oluşan bir takım sunuyor. Siz de bu desteyle rakiplerinizi yenmeye çalışıyorsunuz.

Oyunda şans faktörü yer tutsa da, stratejik olmak da çok önemli. Ayrıca maç yapmaya başladığınız zaman oyun sizi sizin seviyenizdeki oyuncularla eşleştiriyor, böylece haksız rekabet oluşmamış oluyor.

Fantasy Warlord

Pek çok başarılı oyunu ile tanınan Gamevil firması tarafından geliştirilmiş olan Fantasy Warlord, bir diğer kart ve rol yapma oyunu. Stratejinin önem tuttuğu bu oyunda güçlü ittifaklar kurarak düşmanlarınızı yenmeniz gerekiyor.

Oyunda 4 çeşit karakter tipi bulunuyor:  insan, şeytan, tanrı ve gaia. Bu kategorilerdeki kartları da birbirleriyle birleştirerek güçlü karakterler ortaya çıkarmanız gerekiyor.

Ayrıca dünyanın her yerinden insanlarla ittifaklar kurabiliyor ve PvP savaşlara girebiliyorsunuz.

Order & Chaos Duels

Gameloft tarafından geliştirilen Order & Chaos Online oyununun devam niteliğinde olan bu kart oyunu ile farklı karakterlerden oluşan kartları toplayarak destenizi kurmalı ve rakibinizi yenmelisiniz.

Oyunun hikayesine göre hapishaneden kaçmaya çalışıyorsunuz. Bunun için de gardiyanlarla kartlarınız yoluyla dövüşüp yolunuzu açmanız gerekiyor. Oyunda 300'den fazla kart sizleri bekliyor.

Oyunun grafikleri, tasarımları, animasyonları bir hayli etkileyici. Ayrıca oyunun başındaki öğretici rehber sayesinde oyuna kolayca adapte olabiliyorsunuz.

Rage of Bahamut

Rage of Bahamut, aksiyon ve kart toplama kategorilerini bir araya başarıyla getirmiş bir diğer oyun. Oyunda benzerlerindeki gibi çeşitli özelliklere sahip kartları bir araya getirerek rakibinizi yenmeniz gerekiyor.

Oyunu çevrimiçi arkadaşlarınızla ya da dünyanın her yerinden rastgele oyuncularla oynayabilirsiniz. Bağımlılık yapacak bir oyun olan Rage of Bahamut etkileyici grafikleri ile de dikkat çekiyor.

Oyunun sürekli olarak güncellenmesi ve yeni kartlar gelmesi de güzel özelliklerinden bir diğeri. Ayrıca isterseniz çevrimdışı olarak hikaye modunda da oynayabiliyorsunuz.

Reign of Dragons

Bir diğer kart oyunu olan Reign of Dragons, fantazi oyunlarını sevenlerin beğeneceği bir oyun diyebilirim. Ayrıca  oyun sanatsal dizaynlara sahip kartlarıyla da dikkat çekiyor.

Oyunda size verilen görevleri tamamlayarak veya değiş tokuş yoluyla kart destenizi oluşturmaya çalışıyorsunuz. Destenizdeki kartları, yani ejderhaları geliştirebiliyor ve daha güçlü hale getirebiliyorsunuz.

Oyunda güçlü bir kart destesi oluşturduktan sonra diğer oyuncularla karşılaşabiliyor ve turnuvalara katılabiliyorsunuz. Oyunun güzel özelliklerinden birisi takım halinde oynamaya imkan tanıması diyebilirim.

Shadow Era

Bir diğer başarılı kart oyunu da Shadow Era. Ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz oyunda, benzerlerinde olduğu gibi, çeşitli özelliklere sahip kartlarla bir deste kurup rakibinizi yenmeniz gerekiyor.

Oyunda isterseniz çevrimdışı olarak hikaye modunda isterseniz de çevrimiçi diğer oyunculara karşı savaşma imkanına sahipsiniz. Rakiplerinizi de kendiniz seçebiliyorsunuz.

Oyunda 500'den fazla kart ve 3 farklı deste sizleri bekliyor. Yine oyunun grafikleri, özel efektleri ve müzikleri de gayet etkileyici diyebilirim.

Spellstorm

Spellstorm, diğer bütün kart oyunlarından farklı, gelişmiş savaş sistemiyle ve animasyonlu savaşlarıyla dikkat çeken ve sizi şaşırtacak bir kart oyunu.

Yine burada da kendi savaş destenizi oluşturarak rakiplerinize karşı mücadele ediyorsunuz. Ve liderlik listesinde üst sıralara çıkmaya çalışıyorsunuz.

Oyun içerisindeki görevleri yerine getirebileceğiniz gibi online olarak PvP dövüşlere de katılabiliyorsunuz.

YORUMLAR