Android için En İyi 10 Bebek Oyunu

Teknoloji hayatımızın her alanını olduğu gibi, çocuklarımızla ve hatta bebeklerimizle olan ilişkilerimizi de kolaylaştırmaya başladı. Öyle ki, artık bebekler neredeyse doğar doğmaz telefonlarla oynamaya başlayacaklar.

Android için En İyi 10 Bebek Oyunu

Teknoloji hayatımızın her alanını olduğu gibi, çocuklarımızla ve hatta bebeklerimizle olan ilişkilerimizi de kolaylaştırmaya başladı. Öyle ki, artık bebekler neredeyse doğar doğmaz telefonlarla oynamaya başlayacaklar.

Bu çok da anormal bir durum değil. Düşününce biz de elimizden telefonu bırakmıyor, günümüzün uyuduğumuz saatleri hariç yarısından fazlasını telefonlarımıza bakarak harcıyoruz. Yeni nesil bebekler de böyle ortamların içine doğuyorlar ve çok fazla zaman geçmeden onlar da eski oyuncaklar yerine teknolojik oyuncakları yani telefon ve tabletleri tercih ediyorlar. Bu durum anne babaların da işine gelmiyor değil doğrusu. Bebeğiniz sizi rahat bırakmadığında telefonunuzu ona vererek kendinize zaman ayırabiliyorsunuz.

Elbette bebeklerinizle zaman geçirmek yerine sürekli onları teknolojik aletlerle oyalamanız onların gelişimi açısından çok doğru değil. Ama teknolojiden faydalanmamak da yine çok mantıksız olur, zira her türlü sürece adapte olan insanlar, buna da adapte oluyorlar.

Mobil uygulama geliştiricileri de bunu görmüş olmalılar ki, bebeklere yönelik pek çok uygulama ve oyun geliştirmeye başlamışlar. Biz de Tamindir ekibi olarak sizler için bugün bebekler için geliştirilmiş bu oyunları derledik.

Alfabe

Fazla teknoloji bebeklerimize zarar verse de kararında ve yerinde kullanıldığında doğru sonuçlara yol açabilir. Örneğin Alfabe uygulaması ile bebeklerinize erken yaşta harfleri öğretmeye başlayabilirsiniz.

Alfabe uygulamasını Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabilirsiniz. Bir kara tahta gibi çalışan uygulamada bebekler ve çocuklar küçük ve büyük harfleri ve aynı zamanda rakamları yazarak öğrenebilirler.

Bu sayede de bebeğinizin eğlenirken aynı zamanda faydalı bir şeylerle uğraşmasını ve bir şeyler öğrenmesini garantilemiş olursunuz.

Baby Games – Lullabies

Android cihazlarınızda bebekleriniz için kullanabileceğiniz uygulamalardan bir diğeri de Baby Games – Lullabies. Adından da anlaşılacağı gibi uygulama içerisinde pek çok oyun ve ninni barındırıyor.

0-3 yaş arası bebekler için özel olarak geliştirişmiş uygulamanın, bebeklerinizle uğraşması imkansız bir hal aldığında kullanabileceğiniz faydalı ve kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Ninnilerle onları uyutabilir, oyunlarla da oyalayabilirsiniz.

Uygulamada bebeğinizin ilk motor ve görsel yeteneklerinizin gelişmesine fayda sağlayacak ve el-göz koordinasyonunu geliştirecek pek çok farklı kategoride oyunlar bulunuyor.

Baby Puzzle

Puzzle, her yaştan insanın severek ilgilendiği aktivitelerden birisi diyebilirim. Üzerinde saatlerce oyalanabileceğiniz ve boş vakitlerinizi eğlenceli bir şekilde geçirebileceğiniz çok eğlenceli bir oyun olduğunu söyleyebilirim.

Baby Puzzle da 2-4 yaş arası bebekler için özel olarak geliştirilmiş bir puzzle oyunu. Uygulama ile hem bebeğinizi eğlendirebilir hem de eğlenirken el-göz koordinasyonunun gelişmesine yardımcı olmuş olursunuz.

Uygulamada çözmesi basit 6 adet hayvan puzzle'ı bulunuyor. Bebeğiniz ise bunların parçalarını bir araya getiriyor, getirdiğinde de o hayvanın sesini duyuyor. Eğer isterseniz  internet sayfası üzerinde indirebileceğiniz çok daha fazla puzzle bulunuyor.

Famigo

Famigo da bebekler ve ergenlik yaşına kadar olan çocuklar için geliştirilmiş ve içerisinde çeşitli oyunlar bulunan bir paket uygulaması. Uygulama ile bebeklerinizi oyalayacak pek çok oyuna erişim sağlayabilirsiniz.

Uygulamaya girdiğinizde size öncelikle çocuğunuzun yaşını soruyor ve ardından da bu yaşa yönelik geliştirilmiş pek çok oyun ve uygulamayı size öneriyor. Ayrıca uygulamada bebek kilidi de mevcut, böylece çocuğunuzun uygulama dışına çıkmasını önleyebiliyorsunuz.

Uygulamada üç farklı üyelik sistemi bulunuyor; ücretsiz, basic ve plus. Ücretsiz üyelikle çocuk kilidi ve ücretsiz içerikler, basic üyelikte buna ek olarak her gün yeni video ve içerikler, plus üyelikte bunlara ek olarak aylık 20 dolar değerinde içerik ve profil yaratma, kısıtlama ve kullanım sürelerini kontrol etme gibi özellikler bulunuyor.

Fruit Ninja Free

Fruit Ninja'yı artık çok da fazla anlatmanın bir anlamı yok zira 100 milyondan fazla indirilmiş olan oyunu bilmeyen yoktur diye tahmin ediyor. Oyunda amacınız ekranda beliren meyveleri hızlıca kesmek.

Bebekler için uygun oyunlar listesine almamın sebebi ise oynaması çok kolay fakat buna rağmen inanılmaz bağımlılık yapıcı ve eğlenceli olması. Bebeğiniz bu oyunla saatlerce kendi kendine eğlenebilir.

Oyunda bebeğiniz ekranda çıkan meyvelere dokunarak kesecek ve renkler, sesler ve hareket onun çok ilgisini çekecek. Böylece hem bebeğiniz eğlenecek hem de siz biraz olsun rahat nefes alabileceksiniz.

Kid Coloring, Kid Paint

Kid Coloring, Kid Paint bebekler için özel olarak geliştirilmiş, ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir boyama kitabı uygulaması. Bebekler bildiğiniz gibi boyama kitaplarını çok seviyor. Siz de artık yanınızda boyama kitabı taşımak zorunda değilsiniz.

Bebeğinizin eğlenceli bir faaliyetle uğraşırken aynı zamanda da el-göz koordinasyonunun gelişmesini sağlayacak bir uygulama olan Kid Coloring, Kid Paint de pek çok farklı seçenek bulunuyor.

Bebeğiniz isterse tek bir dokunuşla belli bölgeyi boyamayı seçebilir, isterse de parmağıyla tek tek ve ayrı ayrı boyama modunu seçebilirsiniz. Ayrıca uygulamada 250'den fazla resim ile beyaz arka planda özgürce boyama yapma özelliği de var.

KIDS Match'em

KIDS Match'em de Android cihazlarınızda ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz, bebekler için özel olarak geliştirilmiş bir resim eşleştirme oyunu. Yine 1 milyona yakın kişi tarafından indirilmiş olan bu uygulamayı anne babalar çok beğenecek.

Uygulama bebeklerinizin hem eğlenmesini hem de eğlenirken bir şeyler öğrenmesini sağlayacak, bu esnada kısa süreli hafızalarını ve el-göz koordinasyonlarını geliştirecek. Bu açıdan çok faydalı olduğunu söyleyebilirim.

Uygulamada sakinleştirici ses efektlerinin yanında 2 farklı zorluk seviyesi bulunuyorç 6 farklı kart çeşidinin bulunduğu oyunda isterseniz 12 isterseniz 30 kartlık serileri seçebiliyorsunuz.

Şekiller

Şekiller de yine adından anlaşılacağı ginbi 2-4 yaş aralığındaki bebekler için özel olarak geliştirilmiş bir şekil bulma ve yerleştirme oyunudur. Bebeklerinizin oynadığı aynı şekilli kutuları aynı şekilli deliklerden içeri attıkları oyunun mobil versiyonu olarak düşünebilirsiniz.

Oyunda bebeğinizin amacı ekrandaki resim üzerinde verilen şekilleri doğru ve anlamlı bir şekilde yerleştirmek. Böylece bebeğinizin nöromotor zeka gelişimine katkıda bulunurken aynı zamanda da eğlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizin oyuncaklarını gittiğiniz her yere götürmektense bu uygulamaları indirip her zaman yanınızda oyuncakları bulundurmanızı tavsiye ederim.

Toddler Counting

Resimler ve şekillerden sonra bebeklerinizin öğrenmesini istediğiniz şey rakamlar oluyor. İşte bu uygulama da tam bu amaç için geliştirilmiş. Uygulama ile bebeğinize sayı saymayı öğretirken aynı zamanda eğlenmesini sağlayabilirsiniz.

Toddler Counting ile bebeğinizin yalnızca dokunarak sayıları öğrenmesi için geliştirilen bu uygulama ile aynı zamanda el-göz koordinatlarının gelişmesine de yardımcı olabilirsiniz.

Uygulama İngilizce olmasına rağmen dilinin çok bir önemi bulunmuyor çünkü bebeğinizin tek yapması gereken dokunmak. Uygulamada sayı saymayı öğrenmesi için 10 farklı kategori ve 130'dan fazla eşya bulunuyor.

Toddler Lock

Toddler Lock da yine bebeklerin çok beğenerek oynadığı ve onları eğlendiren bir oyun. Aslında tek yaptığı bir kara tahta sunmak olan uygulama ile bebekler pek çok renkle istedikleri şekilde özgürce resim yapabilirler.

Uygulamanın aslında iki amacı var. Ilki bebek ve çocuklara kara tahta sunarak eğlenmesini ve yaratıcılıklarını geliştirmesini sağlamak ve ikincisi de bir bebek kilidi görevi görerek diğer uygulamalara girmelerini engellemek. Bebek kilidini açmak için saat yönünde ekranın köşelerine birer kez dokunmanız gerekiyor.

Böylece hem anne babalar hem de çocuklar mutlu oluyor. Eğer telefonların radyasyon yaymasından dolayı çocuklarınızı etkiler diye düşünüyorsanız uçak modunda da uygulamayı açabiliyorsunuz.

YORUMLAR