Android için Devlet Kurumları Uygulamaları

Devlet kurumlarıyla ilgili tüm işlemlerinizi Android cihazlarınızdan gerçekleştirebileceğiniz resmi uygulamaları sizler için bir araya getirdik.

Android için Devlet Kurumları Uygulamaları

Devlet kurumlarının Android işletim sistemli cihazlar için geliştirilen uygulamaları sayesinde, bu kurumlarda gerçekleştirmeniz gereken işlemler için uzayıp giden kuyruklarda vakit kaybetmeden, oturduğunuz yerden işlerinizi halledebilirsiniz. İsterseniz sizler için hazırladığımız uygulamalara göz atalım.

e-Devlet Kapısı

Devlet kurumlarına giderek gerçekleştirebileceğiniz tüm işlemleri akıllı telefonunuzdan gerçekleştirmenize olanak sağlayan e-Devlet Kapısı uygulamasıyla zamandan tasarruf edebilirsiniz. Uygulama üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bazı işlemler; emniyet, maliye, PTT, sağlık ve güvenlik kurumlarıyla alakalı tüm bilgiler ve sorgulamalar.

MEB e-Okul

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi uygulaması ile çocuğunuzun notlarını ve devamsızlık bilgilerini Android cihazınızdan kolayca sorgulayabilirsiniz.

SGK Emeklilik Sorgulama

SGK’daki hizmet dökümleri, kazanç bilgileri ve emekliliğinizi sorgulayabileceğiniz bu uygulama ile işlemlerinizi vakit kaybetmeden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

MHRS Mobil

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan MHRS Mobil yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi uygulaması ile hastane randevularınızı alabiliyorsunuz.

İlaç Takip Sistemi

İlaçların barkodunu okutarak, daha detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz İlaç Takip Sistemi uygulamasıyla, ilaçların güncel fiyatlarına da anında ulaşabilirsiniz. (Sadece Türkiye’de kullanıma sunulan ilaçlar için geçerlidir.)

Cep PTT Kargo

PTT Kargo ile yapılan gönderilerinizin durumunu, size en yakın PTT şubelerini ve daha birçok bilgiye resmi PTT Kargo uygulamasıyla ulaşabilirsiniz.

GİB Borç Sorgulama Servisi

Vergi borçlarınızı kolayca görüntüleyebileceğiniz GİB Borç Sorgulama Servisi ile bu işlemlerinizi de akıllı telefonunuzdan gerçekleştirebilmeniz mümkün. Borçlar ayda bir defa güncellendiğinden dolayı, güncel borçlarınızı sorgulayamıyorsunuz.

Seçmen Sorgulama

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayınlanan Seçmen Sorgulama Android uygulaması ile, seçim dönemlerinde nerede, hangi sandıkta oy kullanacağınızı görüntüleyebiliyorsunuz.

EGM

Otopark sorgulama, online ihbar, EGM sınav sonuçları ve size en yakın karakolun bilgilerini, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi Android uygulamasıyla kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Bilinen 20 Android Sorunu ve Çözümleri

Android Cihazlarınızdaki Müzikleri Nasıl Zil Sesi Yaparsınız?

YORUMLAR