Android Cihazınızı Hızlandırın: Animasyon Ayarları

Android akıllı telefon ve tabletler, sahip oldukları işletim sistemi yazılımın birçok ayarlama işlemine imkân vermesi kullanıcılar için genellikle olumlu bir özelliktir. Bu yazıda, bu imkânlardan birine değinerek sizlere Android mobil cihazınızdaki pencer

Android Cihazınızı Hızlandırın: Animasyon Ayarları

Android akıllı telefon ve tabletler, sahip oldukları işletim sistemi yazılımın birçok ayarlama işlemine imkân vermesi kullanıcılar için genellikle olumlu bir özelliktir. Bu yazıda, bu imkânlardan birine değinerek sizlere Android mobil cihazınızdaki pencere ve geçiş animasyonlarını nasıl kapatabileceğinizi anlatacağım.

Android 4.0 ve Android 4.1 işletim sistemlerine sahip cihazlarda kolaylıkla gerçekleştirebileceğiniz bu işlemleri diğer Android sürümlerinde de deneyebilirsiniz. Bunun için Android 2.x ve Android 3.x sürümlerinde sadece Ayarlar / Ekran / Animasyon adımlarını takip etmek ve “animasyon yok” ya da “canlandırma yok” seçeneğini seçmek yeterli.

Aslında Android işletim sistemine sahip cihazlarda bunu yapmak oldukça kolay. Sizlere aktardığım bilgiler daha ziyade ekran görüntüleri ile desteklenmiş ipucu niteliğinde. Yapacağımız bu düzenleme sonrasında mobil cihazınızın daha hızlı çalıştığını ya da yapmak istediklerinize daha hızlı cevap verdiğini sanabilirsiniz. Ancak bunun cihazın hızını arttırmaya yönelik bir işlem olmadığını, sadece pencere ve geçişlerde ortaya konan animasyon özelliğini devre dışı bırakma işlemini olduğunu, dolayısıyla ve özet olarak cihazınıza seri çalışma özelliği kazandıracağımızı belirtelim.

Düzenlemeyi yapmak için Ayarlar / Geliştirici Seçenekleri bölümüne giriyoruz.

Burada göreceğiniz üzere “Pencere animasyon ayarı” ve “Geçiş animasyonu ölçeği” başlıkları yer alıyor. “Pencere animasyon ayarı” başlığını tıklayarak “Animasyon kapalı” seçeneğini seçiyoruz.

Şimdi de “Geçiş animasyonu ölçeği” başlığına tıklayarak “Animasyon kapalı” seçeneğini seçiyoruz.

Bu kadar! Artık Android mobil cihazınızın daha seri hareket ettiğini görebilir ve yapmak istediklerinizi daha hızlı yapabilirsiniz.

YORUMLAR