Android Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir?

Android telefon ve tabletlerinizin bildirim sesini nasıl değiştirebilirim diye merak ediyorsanız yazımıza göz atarak favori şarkılarınızı bildirim seis yapmayı öğrenebilirsiniz.

Android Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir?

Android telefon ve tablet kullanıcılarının günlük yaşantılarında şüphesiz en çok duyduğu seslerden bir tanesi de bildirim sesidir. Oyunlar, sosyal medya uygulamaları, iş için kulanılan uygulamalar derken cihazımızda biriken bir çok uygulamadan gelen bildirimlerin çıkardığı sesten sıkıldıysanız fakat nasıl değiştirileceğini bilmiyorsanız yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Aslında çok basit bir işlem olmasına rağmen pek çok kullanıcı sırf bilmediği yada kurcamaladığı için bildirim sesini dğeiştirmez yada üşenir. Bu nedenle aylarca hatta yıllarca aynı bildirim sesini duymak zorunda kalır. Kimi kullanıcı için hiç bir önemi olmayan sesler, kimi kullanıcılar için ise büyük önem taşıyabiliyor. Android işletim sistemi üzerinde bildirim sesi değiştirmek istediğinizde bu işlem için ekstra bir uygulama kullanmıyorsanız sadece standart bildirim sesleri arasından bir tanesini seçebiliyorsunuz. Fakat farklı uygulamalar ile kendi istediğiniz sesleri de bildirim sesi olarak belirleyebilirsiniz. İlk olarak standart bildirim sesi değiştirme işlemini görsel ile anlattıktan sonra, hangi uygulamalar ile bildirim seslerini istediğiniz şarkı veya tonlar olarak ayarlayabileceğinizi de anlatacağım.

Yukarıdaki görselde bildirim sesi değiştirmek için gerekli adımlar sırayla gözüküyor. İlk olarak menüden telefonunuzun ayarlar kısmına gelerek buradan ''Ses ve Bildirim'' bölümüne girmelisiniz. Hemen ardından en altta bulunan ''Varsayılan bildirim sesi'' bölümüne giriş yaparak seçebileceğiniz alternatif zil seslerini hem dinleyebilir hem de bildirim sesinizi değiştirebilirsiniz. Yaklaşık 15 - 30 saniye arasında bir sürenizi alacak olan işlem gördüğünüz üzere oldukça basit ve kolayca yapılıyor.

Yukarıdaki görselleri Android 5.0.1 Lollipop işletim sistemi bulunan Nexus 4'den aldım. Fakat önceki Android sürümlerinde de tamamen aynı şekilde bildirim sesi değiştirme işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kendi İstediğiniz Sesleri Bildirim Olarak Ayarlama

Standart bildirim sesinizi alternatifleri ile değiştirmek oldukça basit ve pratik bir işlem fakat istediğiniz bir medya dosyasını bildirim sesi yapmak için ekstra uygulamalar kullanmanız gerekiyor ve her bir uygulama ile farklı yöntemler kullanarak bildirim sesini değiştirebilirsiniz.

Android cihazlarınızın bildirim sesini değiştirmek için kullanabileceğiniz uygulamalar aşağıdadır:

Yukarıdaki listedeki 3 uygulamanın hepsi farklı özelliklere ve fonksiyonlara sahip. Ringtone Maker uygulaması beğendiğiniz şarkıların istediğiniz bölümlerini keserek zil sesi ve bildirim sesi olarak ayarlamanızı sağlıyor. Böylelikle en sevdiğiniz şarkıları keserek kendi bildirim sesinizi oluşturabilir ve telefonlarınızı daha mutlu kullanabilirsiniz.

Zedge uygulaması zil sesi, bildirim sesi ve duvar kağıdı alanındaki en popüler uygulama. Kullanıcılarına birbirinden güzel bildirim sesi sunan uygulamayı kullanarak diğer kullanıcılar tarafından en çok sevilen ve kullanılan bildirim seslerini dinleyerek kullanmanızı sağlıyor. Uygulama üzerinde beğendiğiniz sesleri cihazınıza indirebilir yada direkt bildirim sesi olarak ayarlayabiliyorsunuz.

ES File Explorer ise bir dosya yöneticisi. İstediğiniz bildirim sesleri cihazınızda bulunuyorsa kullanabileceğiniz bir uygulama. Uygulamayı cihazınıza indirip yükledikten sonra ses dosyalarını standart bildirim sesi olarak belirleyebiliyorsunuz. Fakat seçtiğiniz sesleri size dinletmiyor. Bu yöntemi kullanıyorsanız bildiğiniz şarkıları seçeceğiniz için dinletmemesi çok da problem olmuyor. Ne seçeceğinizi bilmiyorsanız bir önceki uygulama olan Zedge sizin için daha yararlı olacaktır. Yukarıdaki 3 uygulamanın da Android versiyonlarını aşağıdaki bağlantılara tıklayarak indirebilirsiniz.

2014'ün En İyi Android Uygulamaları

YORUMLAR