Android Aşırı Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

Android aşırı ısınma sorunu için çözüm yöntemleri neler? İşte akıllı telefon ya da tablette meydana gelebilen sorunun düzeltilmesi için yapılması gerekenler!

Android aşırı ısınma sorunu nasıl düzeltilir? Telefon kullanıcılarının çoğu zaman karşı karşıya kaldığı sorunu düzeltebilmek için uygulanabilecek birçok yöntem bulunuyor. Bu yazıda yer verdiğimiz yöntemler, ısınma probleminin çözülmesine yardımcı olabilir.

Özellikle yoğun işlem gücü gerektiren bazı işlemler sırasında akıllı telefon ya da tablet ısınabilir fakat bu durum, herhangi bir zamanda, sık sık başınıza geliyorsa ve donma, kasma sorunları yaşıyorsanız anormal bir durumun varlığından söz edebiliriz.

Temel düzeyde baktığımızda bir akıllı telefonun ya da tabletin ısınmasına yol açabilecek pek çok farklı etmenden bahsedebiliriz ve irili ufaklı bu etmenlerin hepsi, hiç beklemediğiniz kadar önemli olabilir. Bu yazıda telefon ısınması sorunu için uygulanabilecek yöntemlere göz atacağız.

Android Aşırı Isınma Sorunu Çözüm Yolları

  • Uygulamaları ve Oyunları Kontrol Edin 
  • Virüs Taraması Yapın 
  • Batarya veya Şarj Adaptörü Sorunları 
  • Kamerayı Uzun Süre Kullanmayın 
  • Kılıfın Hava Girişlerini Kapatmadığından Emin Olun 
  • Yüksek Sıcaklığa Sahip Ortamlar 

Akıllı telefon veya tablet ısınma sorununun çözümleri, yukarıda yer alan yöntemlerden oluşuyor. Bu yöntemler hakkında detaylı bilgiye aşağıdan erişebilirsiniz.

Xiaomi Hızlı Kablosuz Şarjın Sınırlarını Zorluyor!

1. Uygulamaları ve Oyunları Kontrol Edin

Eğer yüksek grafik performansına sahip oyunlar oynuyorsanız, özellikle de bunu uzun bir süre yapıyorsanız, cihazınız ister istemez ısınacaktır. Benzer bir durum video düzenleyiciler gibi yüksek işlem gücü gerektiren uygulamalar için de geçerlidir. Bu gibi durumlarda fazla ısınma dikkatinizi çektiyse bir süre ara vermeyi düşünmelisiniz.

2. Virüs Taraması Yapın

Eğer stok yazılım kullanmıyorsanız ya da bir beta sürüme sahipseniz, yazılımdaki çeşitli sorunlar cihazın stabilizasyonunu bozuyor olabilir. Bu gibi durumlarda cihazın kararlı stok sürümüne geçiş yapmayı düşünmelisiniz. Eğer zaten böyle yapıyorsanız, virüslerden şüphelenmemiz mümkün. 

Android Telefona Virüs Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?
GÜVENLİK

Android Telefona Virüs Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?

Telefona virüs bulaştığı nasıl anlaşılır, telefona virüs nasıl bulaşır, virüs bulaşırsa ne yapılmalı? Bu sorulardan yola çıkarak akıllı telefonlarınızda yer alan kişisel bilgilerinizin güvende olup olmadığını öğrenmeniz, bilgilerinizi korumanız için rehber hazırladık.

Akıllı telefonunuza virüs bulaştıysa bir antivirüs uygulaması ile tarama yapabilirsiniz. Antivirüs uygulamaları, cihazda yer alan kötü amaçlı yazılımları tespit eder ve ortadan kaldırır. Telefon ısınması sorunu, cihaza bulaşan kötü amaçlı yazılımdan kaynaklanıyorsa, bu adımı uyguladığınız takdirde sorununuz çözülecektir.

3. Batarya veya Şarj Adaptörü ile İlgili Sorunlar

Kullandığınız akıllı telefon hızlı şarj özelliğine sahip bir şarj adaptörü ile şarj ediliyorsa zaman zaman ısınma sorunları yaşayacaksınızdır. Eğer bu sizi rahatsız ediyorsa daha yavaş akım sağlayan bir şarj adaptörü almayı düşünebilirsiniz ancak bunun da öncesinde hemen aşağıdaki yazımıza bir göz atın.

Akıllı Telefonlarda Hızlı Şarjı Belirleyen Watt Nedir? Nasıl Ölçülür?
MOBİL

Akıllı Telefonlarda Hızlı Şarjı Belirleyen Watt Nedir? Nasıl Ölçülür?

Watt Nedir? Watt Nasıl Ölçülür? - Günümüzde akıllı telefon üreticileri hızlı şarj çözümleri üzerinde önemli çalışmalar yapmaya devam ederken pek çok kullanıcı 50W, 75W, 100W ve 125W gibi terimlere denk gelmeye başladı.

Eğer sorun şarj adaptörü ile ilgili değilse bu durumda bataryanızda bir sorun olduğunu da düşünebilirsiniz. Bu noktada bu yazıda yer alan tüm adımları deneyin ve sorun hala düzelmezse bir teknik servis ile iletişime geçin.

4. Kamerayı Uzun Süre Kullanmayın

Sanırım çok da şaşırtıcı olmayan bir şekilde kameranın da uzun süre kullanılması, ısınma sorunlarına yol açabilir. Yüksek kaliteli videolar çekmek yüksek işlem gücü gerektirir ve bu cihazınızın aşırı çalışarak ısınmasına yol açar. Bu gibi durumlarda ısınma hissederseniz biraz ara verin.

5. Kılıfın Hava Girişlerini Kapatmadığından Emin Olun

Belki şaşırtıcı gelebilir ama kullandığınız kılıflar da cihazınızın ısınmasına yol açabilir. Eğer kılıf cihazı aşırı sıkı bir şekilde sarıyorsa çeşitli ısınma sorunları yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda kılıf takmamayı ya da lisanslı bir kılıf kullanmayı düşünebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz, kılıfınızı bir kontrol etmeniz yönünde.

6. Yüksek Sıcaklığa Sahip Ortamlar

Nasıl ki bizler, sıcak ortamlarda sıcaklıyor ve terliyorsak, aynı durum akılı telefonlarımız ya da tabletlerimiz için de geçerli. Akıllı telefonunuzun sıcak ortamlarda kullanılması, daha kolay ısınmaya yol açar. Bu gibi durumlardan kaçınmak için bulunduğunuz ortamın sıcaklığını kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Yukarıdaki listede Android aşırı ısınma sorunu için çözüm yollarını sıraladık. Oldukça can sıkıcı olan bu sorunu farklı bir yöntem ile çözdüyseniz, aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden paylaşmayı unutmayın. 

YORUMLAR