Akıllı Telefonunuzda Boş Yer Açmak için Yapabilecekleriniz

Kullandığınız cihazın depolama alanı sonuna kadar dolu ise akıllı telefonunuzda boş yer açmak için yapabileceklerinizi yazımızda anlattık.

Akıllı Telefonunuzda Boş Yer Açmak için Yapabilecekleriniz

Günümüzde akıllı telefonlar oldukça geniş depolama kapasiteleri ile kutudan çıkıyor ancak kullandığınız cihazın boş alanı size yetmiyorsa, akıllı telefonunuzda boş yer açmak için yapabileceğiniz bazı şeyler bulunuyor. İşte depolama alanını rahatlatmak adına uygulayabileceğiniz bazı yöntemler!

Akıllı telefonunuzun depolama kapasitesi ne kadar olursa olsun, en az yüzde 20 oranındaki kısmının boş bırakılması gerekir. Eğer depolama alanınız sonuna kadar doluysa çeşitli performans sorunları ile karşılaşmanız oldukça olasıdır. Peki akıllı telefonunuzda nasıl boş yer açabilirsiniz?

Akıllı Telefonda Boş Yer Açma Nasıl Yapılır?

  • Kullanılmayan verileri silin
  • Verileri buluta aktarın
  • Klon dosyaları temizleyin
  • Yazılım kullanarak her şeyi otomatize edin

İlk adımımız, cihazınızın depolama birimini gereksiz yere meşgul eden dosyaların temizlenmesi ile başlıyor. Böylelikle akıllı telefonunuzun önbellek temizliğini yapabilir ve cihazınızı meşgul eden ekstra verilerden kurtulabilirsiniz. 

Akıllı Telefonunuzda Boş Yer Açmak için Yapabilecekleriniz

Kullanılmayan Verileri Silin

  • İndirilenler klasörünü temizleyin.
  • Artık gerek duymadığınız fotoğrafları silin.
  • Artık gerek duymadığınız videoları silin.
  • Artık gerek duymadığınız müzikleri ve ses dosyalarını silin.
  • Kullanmadığınız uygulamaları cihazınızdan kaldırın.
  • Üçüncü parti temizlik uygulaması ile önbellek temizliği yapın.

Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri Nelerdir?
MOBİL

Android Telefon Hızlandırma Yöntemleri Nelerdir?

Android telefon hızlandırma işlemi, çoğu kullanıcı tarafından en fazla merak edilen konuların başında geliyor çünkü Android işletim sistemine sahip olan mobil cihazlar kullanılmaya başlandıktan bir süre sonra performans kaybı yaşanabiliyor.

İkinci adımımızda tutmak istediğiniz verileri harici bir diske ya da bulut depolamaya aktaracağız. Eğer cihazınızda Micro SD Kart girişi varsa harici bir bellek kullanabilir, yoksa bulut depolama servislerinden yardım alabilirsiniz. Özellikle iPhone cihazlarda belli bir bulut depolama hafızası ücretsiz olarak sunulsa da, bu da çoğu zaman yeterli olmuyor. Bu nedenle fotoğraflarınızı, belgelerinizi ya da daha farklı birçok dosyanızı bulut depolamaya aktarabilmek için fazladan ücret ödemeniz de gerekebilir.

Akıllı Telefonunuzda Boş Yer Açmak için Yapabilecekleriniz

Verileri Buluta Aktarın

  • Cihazınızda yer alan videoları buluta aktarın.
  • Cihazınızda yer alan fotoğrafları buluta aktarın.
  • Cihazınızda yer alan müzikleri ve ses dosyalarını buluta aktarın.

En İyi Bulut Dosya Depolama Servisleri Neler?
YAZILIM

En İyi Bulut Dosya Depolama Servisleri Neler?

En iyi bulut depolama hizmetleri nelerdir? Eskiden bilgisayarlarımızda, disketlerde ve CD/DVD'lerde sakladığımız tüm dosyalarımızı zamanla harici hard disklere taşımaya daha sonra ise flash bellekler ile her yere taşımaya başladık.

Üçüncü adımda cihazımızda bulunan klon dosyaları arayacağız ve varsa bunları cihazdan kaldıracağız. Klon dosyalar, birebir aynı olmalarına karşın iki tane ya da daha fazla bulunan dosyalara verilen isimdir. 'İndirilenler' klasöründen kopyalanıp başka bir klasöre yapıştırılan dosyalar buna örnek gösterilebilir.

Klon Dosyaları Temizleyin

  • Üçüncü parti bir uygulama yardımı ile klon dosyaları tarayın.
  • Bulunan klon dosyaları cihazınızdan kaldırın.

Tüm bu adımların ardından depolama alanınızı bir nebze rahatlatabildiğinizi düşünüyoruz. Bu sürecin ardından yeni dosyalarınızı da buluta ya da harici bir diske yedeklemeyi ve orada barındırmayı ihmal etmeyin. Bu sayede ileri dönemlerde yaşanabilecek olası sorunların önüne geçmiş olacaksınız.

Android Cihazlar İçin En İyi Dijital Temizlik Uygulamaları
MOBİL

Android Cihazlar İçin En İyi Dijital Temizlik Uygulamaları

Çoğu insan telefonunu yalnızca bir şeyler ters gitmeye başladığında temizlemeyi düşünür. Android cihazlar, düzenli bakım gerekmeyecek kadar akıllıdır ancak arada bir temizlik yapmak hâlâ iyi bir fikirdir.

Yazılım Kullanarak Her Şeyi Otomatize Edin

Telefonlarınızda kullanabileceğiniz pek çok uygulama mevcut. Pek çok önbellek temizleme uygulaması telefonlarınızda yer açmak için gereksiz dosyaları da siliyor. Bu tarz uygulamaları indirip ara ara kullanmak size büyük vakit kazandıracaktır. CCleaner, Avast Cleanup, Clean Master gibi uygulamaları indirerek cihazınızda yer açabilirsiniz.

Akıllı telefonunuzda boş yer açmak için yapabileceğiniz şeyler ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Peki siz bu rehberde yer alan bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu yöntemlerle birlikte depolama alanında boş yer açabildiniz mi? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

 

YORUMLAR