Akıllı Telefon Kameralarıyla Yapılabilecek 8 Cin Fikir

Akıllı telefonların fotoğraf çekme özellikleri ilginç yöntemlerle daha verimli nasıl kılınabilir?

Akıllı Telefon Kameralarıyla Yapılabilecek 8 Cin Fikir

Akıllı telefon kameraları sadece fotoğraf çekmeye yaramıyorlar aslında. Bu cihazları daha "cin fikirler" için kullanmak da mümkün. Cihazların fotoğraf kameralarını ve uygulamaları bir arada kullanarak son derece yaratıcı ve keyifli çalışmalar yapabilir bunları arkadaşlarınıza ve yakınlarınıza göstererek "aferin" alabilirsiniz. 

İşte akıllı telefonların kameraları ile yapılabilecek 11 son derece yaratıcı fikir.

Kızılötesi bir çalışma

Biz belki göremiyoruz ama akıllı telefonlarımızın kameraları kızılötesi ışınları görebiliyor. TV uzaktan kumandaları ya da benzeri kızılötesi sinyal kullanan cihazları telefonlarımızla fotoğraflamak mümkün. Galaxy S5 veya S6, Moto X, HTC One M9, Nexus 7 gibi telefonlarda bu ışınları rahatça izlemeniz mümkün. Ancak IR filtre kullanan Apple iPhone 6 ya da iPad Air 2 gibi cihazlarda bu ışınları görmemiz mümkün olamıyor.

En süper "zoom" yapma şansı

Çok basit ama son derece keyifli bir deneye hazır mısınız? Akıllı telefonların kameralarını teleskopların vizörüne sabitlerseniz, LCD ekranınızdan çok daha süper görüntüler elde edebilirsiniz. Gökyüzünü izlerken ya da çok uzaktaki nesneleri seyrederken bu yöntemi kullanmak hem teleskopta doğru odak yaratmaya, hem de daha net bir izleme tecrübesi edinmenize yardımcı olacaktır. Bu yöntemle teleskopun baktığı her noktayı fotoğraflama olanağınız olduğunu da unutmayın.

Müziğin resmini çekebilirsiniz

Hızlı hareket eden nesnelerin fotoğrafını çekmeyi akıllı telefonlarınızla deniyorsanız bazen bunu çok başaramadığınızı tecrübe etmişsinizdir. Pahalı telefonların kameraları artık bu olanağı bize sağlayabiliyorlar. Bu yüzden kimsenin denemediği şeyleri deneme şansımız da artıyor. Aşağıda videosunu izlediğiniz yöntem de bizim çok beğendiğimiz "cin" fikirlerden biri oldu.

 Ses düğmenizle fotoğraf çekebilirsiniz

Selfie çekmek zor iş değil mi? Hele bunu kamera uygulamasının üzerinde, LCD ekranda yer alan dokunmatik deklanşörü kullanarak yapmaya çalışıyorsanız çok daha zor olabiliyor. Bazı telefonlarda, örneğin Sony Xperia ve benzeri cihazlarda deklanşör için özel bir tuş bulunuyor. Ancak bazılarında bu kolaylık yok. iOS ve Android telefonlarda ses düğmesini deklanşör olarak atayabilme şansınız var. Bu hem ön hem de arka kamera için geçerli bir yöntem. Özellikle selfie çekerken çok işinize yarayacak bir küçük "cinlik" diyebiliriz. Bunun için fotoğraf çekme uygulamanızın ayarlar kısmında bir bölüm olduğunu göreceksiniz. Kullanmanızı tavsiye ederiz. Bazılarında ise ses düğmesi otomatik olarak bu işe yarıyor zaten. Eğer telefonunuzun fotoğraf çekmek için özel bir butonu yoksa bunu bir deneyin. 

Eski negatifleri tarayarak dijital kopyalar oluşturun

Eski negatifleri dijital olarak tarayıp işlemek için pek çok profesyonel yöntem var. Ancak akıllı telefonlarınızla da bunu yapmanız son derece mümkün. Akıllı telefonunuzun kamerasını kullanarak negatifleri tersine döndürebilir ve bunları saklayabilirsiniz. Cep telefonu kameranızın "negatif efekt" seçeneğini seçerseniz zaten negatif olan filmlerin pozitifini görüyor olacaksınız. 

Yolculuk esnasında panoramik resimler çekin

Panoramik resim çekmenin vücudunuz hareket ettirerek kamerayı sola ya da sağa doğru döndürerek yapıldığını biliyorsunuz. Neden hareket eden araçlarda bunu denemiyorsunuz? Zaten ileriye ya da geriye doğru hareket eden bir araç, panoramik çekim için istenen gerekli enstantane geçişlerini sağlıyor. Böylelikle açı değişme riski olmadan düz bir çizgi üzerinde panoramik çekim yapabilmek mümkün olabiliyor. Aşağıda Galaxy S5 ile beraber gelen fotoğraf uygulamasının bir tren yolculuğu esnasında verdiği panoramik sonuçları görebilirsiniz.

Aynı mekanda birkaç tane aynı kişi hilesi

Panorama demişken şu "cinliği" de yapmak mümkün. Panorama resim çeken bir kişinin ilk panorama karesinde yer aldıktan sonra hemen kameranın dönüş yönünün aksine resmi çeken kişinin arkasından dolaşıp, son karede tekrar yer alabilme şansınız olduğunu unutmayın. Bu eforunuz photoshopsuz en kaliteli montaj sayılabilir. 

Kan basıncınızı ölçebilirsiniz

Instant Heart Rate gibi bir uygulama kullanarak kan basıncınızı kameranızla ölçebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu uygulama kameranız vasıtasıyla kalp atışlarınızı sayabiliyor. Tek yapmanız gereken işaret parmağınızı kameranıza bastırmak ve uygulamayı açmak. Parmağınıza kan hücum etmesini sağlamak için hafifçe kameraya bastırırsanız sonuçları uygulamanın ekranında görebilmeniz mümkün.

Eğer sizinde keşfettiğiniz "cinlikler" varsa bunları yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

Anında Fotoğraf Çıktısı Alabilen Telefon Kabı

Fotoğraf Özelliklerindeki Kişisel Bilgiler Nasıl Silinir?

En İyi 5 Fotoğraf Düzenleme Programı

YORUMLAR