AdwCleaner Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarınıza bulaşan zararlı yazılımlar ve sistemi yavaşlatan programları temizlemenizde yardımcı olan AdwCleaner nedir, nasıl kullanılır sizler için anlattık.

AdwCleaner Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarınıza bulaşan zararlı yazılımlardan başınız dertteyse endişelenmenize gerek yok. Bu konuda gerçekten başarılı olan AdwCleaner uygulamasının ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını sizler için anlattık.

Bilgisayarımıza yüklediğimiz yazılımlar ve sistemimize bulaşan zararlı yazılımlar bir süre sonra inanılmaz derecede yavaşlığa neden oluyor. Kimi zaman da bu zararlı yazılımlardan kurtulmak o kadar da kolay olmuyor. Tarayıcının ana sayfasını değiştiren yazılımlar, araç çubukları ve güvenliğimizi tehdit eden yazılımlar, normal yollarla kaldırılması imkansız gibi görünebiliyorlar.

AdwCleaner uygulaması da yukarıda bahsettiğim türde zararlı yazılımları temizlemek için kullanılabilecek başarılı uygulamalardan biri. Ücretsiz ve kolay kullanımı ile sisteminizi temizlemek için kullanabileceğiniz AdwCleaner ile başınıza bela olan yazılımlardan tamamen kurtulabilirsiniz. Klasörler, kayıt defteri, tarayıcılar, kısayollar ve diğer dosyalar üzerinde detaylı bir araştırma yaparak zararlı olabilecek türden dosya ve yazılımları temizlemenizde yardımcı oluyor.

Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı çalıştırdığınızda siz de göreceksiniz ki, AdwCleaner’ın kullanımı gerçekten de çok basit. Programı çalıştırdığınızda karşınıza şu şekilde bir ekran açılacaktır.

Bu pencerede yapmanız gereken tek şey Tara butonuna basmak ve AdwCleaner’ın bilgisayarınızı taramasını beklemek.

Gördüğünüz gibi tarama işlemi bitti ve program sizden bir giriş yapmanızı bekliyor. Sonuçlar bölmesinde yer alan sekmeleri inceleyerek, hangi dosyalar veya yazılımların temizleneceğini inceleyebilirsiniz. Ayrıca, zararlı olmadığını düşündüğünüz herhangi bir dosya varsa yanındaki tiki kaldırarak Temizle butonuna basabilirsiniz. Eğer kaydedilmesi gereken dosyalarınız varsa, Temizle butonuna basmadan önce bu dosyaları kaydetmenizi öneririm.

Temizleme işlemine başladıktan sonra, artık size beklemek kalıyor. Kısa sürecek bir işlemden sonra karşınıza bir uyarı penceresi çıkacak, bunlara onay verdikten sonra bilgisayarınız yeniden başlatılacaktır.

Bilgisayarınız yeniden başladığında otomatik olarak açılacak temizlik raporundan, hangi dosyaların temizlendiğini inceleyebilirsiniz. Bir başka rehber yazımızda görüşmek üzere.

Swarm Nedir? Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR