Ad-Aware 10: Virüs ve Casus Yazılım Düşmanı Kabuk Değiştiren Yüzüyle Tamindir'de

Yenilenen Ad-Aware Free Antivirüs+ 10 ve Ad-Aware Personal Security 10 programıyla sistem kaynaklarını yormadan virüs, reklam ve casus yazılımlardan korunabilirsiniz.

Ad-Aware 10: Virüs ve Casus Yazılım Düşmanı Kabuk Değiştiren Yüzüyle Tamindir'de

Ad-Aware 10 sürümündeki yeniliklerden bahsetmeden önce dikkat çeken kabuk değişiminden bahsetmek istiyorum. Ad-Aware logosu ve arayüzü bu sürümle beraber yenilenerek daha modern bir hal aldı. Görünümdeki bu değişim programın ismine de yansıtıldı. Ad-aware Free Internet Security ismi yerini Ad-Aware Free Antivirus+ ismine bıraktı. İsim, logo ve arayüzdeki bu değişim programın ücretsiz rakiplerini korkutur mu bilmem ama LavaSoft ücretsiz antivirüs programı denilince akla gelen birkaç yazılım arasına girme hedefinde gibi görünüyor. Program eskisinden daha çekici hale getirilerek kullanım özellikleri kolaylaştırıldı. Ad-Aware Free reklam ve casus yazılımlardan ücretsiz korunmak isteyen kullanıcılarımıza rahatça tavsiye ettiğimiz programların başında geliyor. Çünkü zararlı yazılımlardan ücretsiz koruyan güvenli bir yazılım bulmak pek kolay olmuyor. Ad-Aware Free 10 sürümüyle beraber sunduğu yeni özelliklerle ücretsiz antivirüs denince ilk aklımıza gelen programlardan Avast Free Antivirus ve AVG Free'ye kafa tutuyor.

  • Gerçek zamanlı koruma özelliğiyle zararlı yazılımlardan sistemde yayılmadan durduruluyor. Böylece her dosyaya bulaşan bir virüsü temizleme derdinden kurtuluyorsunuz. Daha önce Ad-Aware'in ücretli sürümlerinde bulunan özellikten artık ücret ödemeyen kullanıcılar da yararlanabilecek. Gerçek zamanlı koruma sayesinde uygulamalar, kayıtlar ve ağ işlemleri anlık olarak izleniyor.

  • Ad-Aware Free 10'a yeni eklenen indirme koruması internetten indirilen tüm dosyaları otomatik olarak tarar. Özellikle bilmediğiniz kaynaklardan indirdiğiniz dosyalar daha siz açmadan taranmış oluyor. Sonuç olarak çalıştırılınca bilgisayara zarar verebilecek potansiyel tehditler engelleniyor.

  • Benim pek hoşlanmadığım başka bir yenilik ise Ad-Aware'e ait araç çubuğu. Kurulum sırasında sizin onayınızla yüklenen araç çubuğu Internet Explorer ve Firefox tarayıcılarında çalışıyor. Araç çubuğu URL'leri tarıyor ve kimlik hırsızlığı yapan sitelere karşı sizi uyarıyor.

  • Gaming Mode ismi verilen sessiz çalışma modu pek çok ücretsiz antivirüs programında bulunan bir özellik. Ad-Aware Free 10 sürümüyle bu özellikten yararlanabileceğiz.

Yeni eklenen bu dört özellik dışında Ad-Aware güvenlik programlarının eskisinden daha hızlı çalışması ve sistem kaynaklarını daha az kullanması dikkat çeken özelliklerden. Ad-Aware 10 sürümlerinde CPU kullanımlarında da önemli bir düşme sağlanmış. Kullanıcıların en çok şikayet ettiği konular arasındaki sistem yavaşlamaları yeni sürümlerle beraber geride kalmış diyebiliriz. Zaten yenilenen sürümlerin hem kurulum süreleri hem de bilgisayar başlangıcındaki açılış süreleri oldukça düşürülmüş. Programın açılış süresinde iki kat bir hızlanma var. Ayrıca kurulum aşamaları görsel olarak zenginleştirilmiş. Kurulum aşamasında dil, araç çubuğu gibi seçimlerin kullanıcı tarafından doğru yapılabilmesi için büyük fontlar ve açıklamalar tercih edilmiş. Programın antivirüs ve anticasus motorları geliştirilerek daha güçlü bir koruma sağlanmış.

Yeni sürümlerle beraber Ad-Aware ailesine yeni katılan Ad-Aware Personal Security çevrimiçi güvenliği artırmak amacıyla özelleştirilmiş araçlara sahip. İnternet bankacılığından yararlananlar ve çevrimiçi alışveriş yapanların tercih edebileceği sürüm internet tehditlerinin önüne geçmek amacıyla özelleştirilmiş.

Ad-Aware 10 Sürümleri Yayınlandı
YAZILIM

Ad-Aware 10 Sürümleri Yayınlandı

YORUMLAR