2016'nın Heyecanla Beklenen Teknolojik Ürünleri

2016'nın en çok beklenen teknolojik ürünlerini listeledik.

2016'nın Heyecanla Beklenen Teknolojik Ürünleri

Popüler şirketlerin sanal gerçeklik ürünleri, her sene eleştiriye maruz tuttuğumuz ancak dünya genelinde milyonlarca satış rakamına ulaşmayı başaran üreticilerin sınırları zorlayan yepyeni akıllı telefonları, klasik saatlerin yerini yavaş yavaş almaya başlayan akıllı saatler ve daha nice teknolojik ürün 2016’da beğenimize sunulacak. Biz de teknolojiyi yakından takip eden, yeni teknolojileri deneyimlemeyi seven kullanıcılarımız için 2016’nın en çok beklenen teknolojik ürünlerini bir araya getirelim dedik.

2016’da da teknoloji dünyası oldukça hareketli geçeceği 2015’in sonlarına yaklaştığımızda sinyallerini vermişti. Kendimizi oyunların içindeymiş gibi hissedeceğimiz, kontrol ettiğimiz karakterin yerine geçme fırsatı sunacak sanal gerçeklik gözlükleri ve elimizi kullanarak nesneleri dilediğimiz yere yerleştirebildiğimiz sanal gerçeklik üzerine yepyeni ürünler, mobil cihazlarımızla tam entegre çalışan çoğumuzun rüyasını süsleyen elektrikli otomobiller ve tabii ki artık giriş seviyesi bilgisayarların seviyesine gelen üst seviye akıllı telefonlar bu sene en çok konuşacağımız teknolojiler arasında olacak. Peki 2016’da son kullanıcı olarak en çok merak ettiğimiz, gelse de deneyimleyelim – satı alıp eskitelim dediğimiz ürünler neler? İşte çıkışlarına birkaç ay kala sosyal medyada konuşulan, tartışılan teknolojik ürünler:

2016 her ne kadar sanal gerçekliğin yılı olarka gözükse de kullanıcılar akıllı telefon ve saatlerle çok daha ilgili. Bu noktada önceliği bu sene farklı dönemlerde tanıtılacak akıllı telefon, phablet ve tabletlere vereceğiz. Bu sene tanıtılacak yeni cihazlar arasında en çok beklenenler Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge, iPhone 7 ve 7 Plus, iPad Air 3, Apple Watch 2. Samsung ve Apple’ın 2016 bombalarından ayrı ayrı bahsetmekte fayda var.

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge:

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge’in 21 Şubat’ta düzenlenecek Samsung Galaxy Unpacked 2016 etkinliğinde tanıtılacağı resmi olarak açıklandı ve tanıtım tarihinden çok önce telefonun gerek tasarımına gerekse de donanımına ilişkin birçok bilgi sızdırıldı; hala da sızdırılmaya devam ediyor. An itibariyle telefonun teknik özelliklerini en ince detayına kadar biliyoruz ve kendisini çok net olarak gördük. Umarız şu anda konuştuklarımızdan çok farklı bir cihaz bizleri karşılar ve Samsung bizi şaşırtır.

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge'in Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Samsung Galaxy S7'ye Bir iPhone 6s Özelliği Daha Geliyor!

Samsung Galaxy S7'nin Üretim Aşamasındaki Canlı Fotoğrafları Sızdırıldı

Samsung Galaxy S7 Serisinin Çıkış Tarihi Belli Oldu

Samsung Galaxy S7 Ailesinin Arka Bölümü Sızdırıldı

Samsung Galaxy S7 Göründü!
MOBİL

Samsung Galaxy S7 Göründü!

Samsung'un Şubat ayında tanıtması kuvvetle muhtemel amiral gemisi telefonu Galaxy S7'nin render görselleri sızdırıldı. Videoyu farklı kılan ise görüntünün telefonun kılıfının üretimi için Samsung'un partnerleri tarafından kullanılan programdan alınmış olması.

iPhone 7/7 plus, iPhone 5SE, iPad Air 3 ve Apple Watch 2:

Apple çok daha hareketli bir sene geçirecek desek sanırız yanlış olmaz. Gerek 15 Mart’taki gerekse de Eylül ayında düzenlenecek WWDC etkinliğinde Apple ürünlerine tabiri yerinde ise doyacağız. Kulaklık girişinin kaldırıldığı ve çift kamerayla geleceği söylenen aynı zamanda tasarımında da çizgilerin kaldırılması gibi önemli değişiklikler olacağı söylenen iPhone 7’yi görmemize daha çok var ancak 4 inç iPhone modelini (6C, 5SE) çok yakında tanıtabilir. Söylentilere göre Mart ayında göreceğimiz 4 inç iPhone’da iPhone 6 ile iPhone 6s teknolojileri bulunacak ve uygun fiyatlı olacak. Tabii ki ülkemizde yine pahalı olacaktır lakin söylendiği gibi bir cihaz karşımıza çıkarsa çoğu kullanıcı ulaşılamaz düzeyde iPhone 6/6s’in ucuzlamasını beklemek yerine tercih edecektir.

iPhone 7'de Kulaklık Girişi Olmayacak

iPhone 7 Plus Çift Arka Kameraya Sahip Olacak

iPhone 7 Plus ile Batarya ve Depolama Alanı Sorunu Ortadan Kalkıyor

4 inç'lik iPhone 5SE Hakkında Yeni Detaylar

iPhone 7 Sızdırıldı! Foxconn Fabrikasında Çekilen O Video
MOBİL

iPhone 7 Sızdırıldı! Foxconn Fabrikasında Çekilen O Video

Apple'ın 2016 sonbaharında tanıtacağı iPhone 7 bu kez Foxconn fabrikasında görüntülendi. Çalışan tarafından çekilen kısa videoda şimdiye kadar paylaşılmış konsept videolardaki tasarım göze çarpıyor.

Yeni iPhone’ların haricinde iPad Air 3 de Apple’ın gündeminde. Sağlam kaynaklardan gelen bilgilere göre iPad Air 3, iPad Pro’nun küçültülmüş versiyonu olacak. 4K ekran, 4GB RAM, dört hoparlör, flaş destekli kamera iPad Air 3’de yer alacak. Peki Apple Watch 2’yi ne zaman göreceğiz? 2016 öncesinde Apple Watch 2’nin Mart ayında tanıtılabileceği konuşuluyordu ancak bunun gerçekleşmesinin çok düşük bir ihtimal olacağı söylenmeye başlandı. Mart’ta Apple Watch’un donanım yönünden daha geliştirilmiş sürümü Apple Watch S tanıtılabilir. Ancak Apple Watch’un yeni kayış seçeneklerini ve yeni WatchOS günclelemesini göreceğimiz kesin. iPhone’a bağımsız çalışacağı söylenen ve Facetime aramaları için entegre kameraya sahip olacağı tahmin edilen Apple Watch 2’nin tanıtımı ise sonraki bahara kaldı.

iPad Air 3'ün Taslak Çizim Görseli Sızdırıldı

Apple iPad Air 3 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

4 İnçlik Küçük iPhone Görüntüleri Sızdırıldı
MOBİL

4 İnçlik Küçük iPhone Görüntüleri Sızdırıldı

Apple her yeni iPhone ile boyutlarını biraz daha büyüteyim derken sonunda ele avuca sığmayan telefonlarla başbaşa kaldı.

Oculus Rift, Sony PlayStation VR, HTC Vive, Microsoft HoloLens:

Sanal gerçeklik gözlükleri 2016’nın en merak edilen teknolojik oyuncakları arasında. Kendimizi olayın içerisindeymişiz gibi hissetmemizi sağlayan son teknoloji gözlükler henüz çok yeni ve akıllı saatler gibi yolun başında olan teknolojiler. Sanal gerçeklik deneyimi yaşatan hali hazırda birçok ürün mevcut ve bunlara her geçen ay bir yenisi eklenecek. 2016’nın başlarında en çok konuşulan sanal gerçeklik ürünleri ise fiyatıyla çok konuşulan Oculus Rift, PlayStation 4 konsoluna özel olarak çıkarılacak Sony PlayStation VR, HTC Vive ve Microsoft’un kendi oyunlarıyla birlikte tanıttığı HoloLens. Hali hazırda satışta olan sanal gerçeklik gözlükleri mevcut. Apple’ın View-Master Virtual Reality Starter Pack adını taşıyan ilk sanal gerçeklik ürününü Online Store’da uygun fiyata bulabiliyorsunuz. Samsung’un da Gear VR’si hali hazırda satışta.

Oculus Rift, Ön Sipariş İçin Düğmeye Bastı 

Hololens ile Halo 5 Oynamanın Keyfi Bir Başka Oluyor, İzleyin

Hololens Project X-Ray Demosu ile Microsoft Etkinliğine Yine Damgasını Vurdu

Microsoft, Hololens'in Gelecekte Hangi Sektörlerde Kullanılacağını Açıkladı

Yeni Playstation VR Oyunları Tanıtıldı

HTC Vive ile Sanal Gerçekliğe Adım Attı
OYUN

HTC Vive ile Sanal Gerçekliğe Adım Attı

CES fuarı sırasında HTC'nin de tüketiciler için bir sürprizi vardı. HTC, Vive ile sanal gerçekliğe adım atıyor. HTC zaten bir süredir sanal gerçeklik ile uğraşıyordu.

Bunların yanı sıra Nintendo’nun konsol/mobil hibrit oyun sistemi NX, Tesla’nın yeni elektrikli aracı muhtemelen 2017’de yollarda göreceğimiz 35000 dolar başlangıç fiyatına sahip olacağı söylenen Model 3 2016’nın dikkat çekenleri arasında.

Nintendo'nun Yeni Konsolu NX, Android İşletim Sistemini Kullanacak

Tesla'nın Model S Arabası Şarj Esnasında Yandı, Bitti, Kül Oldu!

Tesla Model S Otomatik Pilotuyla Trafiğe Kök Söktürüyor!
TEKNOLOJİ

Tesla Model S Otomatik Pilotuyla Trafiğe Kök Söktürüyor!

Tesla, elektrikli arabalar kategorisinde çığır ağaç aracı Tesla Model S için yeni Autopilot - otomatik pilot özelliğini tanıttı.

YORUMLAR