2015'in En İyi WordPress Eklentileri

WordPress tabanlı web sitelerinizin yönetiminde hayatınızı kolaylaştıracak en başarılı eklentileri sizler için sıraladık.

2015'in En İyi WordPress Eklentileri

Dünya’nın en popüler blog sistemlerinden olan WordPress, hayatı kolaylaştıran eklentileriyle olmazsa olmaz bir bütün haline gelmiş durumda. Biz de 2015’in en iyi WordPress eklentilerini sizler için sıraladık. WordPress altyapısıyla çalışan bir web siteniz varsa, bu listeye mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyorum.

1. WordPress SEO by Yoast

Arama sonuçlarında web sitenizin üst sıralarda görünmesi, ziyaretçi kazanmak açısından her şeyden daha önemli bir yere sahip. WordPress SEO by Yoast eklenti de makalelerinize meta başlık ve açıklamalar, grafik meta verileri, sayfa analizi ve XML site haritası yayınlamanızı sağlıyor.

2. BackupBuddy

WordPress kullanmaya yeni başlayanların en büyük yardımcılarından birisi de BackupBuddy eklentisi. Çeşitli değişiklikler, düzenlemeler yaparken web siteniz bir anda yerle bir olabilir ve bunu eski haline getirmek sizin için zor bir iş gibi görünebilir. BackupBuddy eklentisini sitenize kurduktan sonra, otomatik yedekleme için zamanlama yaparak tüm bu dertlerden kurtulabilirsiniz. Tüm içeriğinizi bulut depolamaya yedekleyerek, aksilik durumunda geri yükleyebilirsiniz.

3. W3 Total Cache

Web sitelerinin açılma hızları, ziyaretçilerin en çok dikkat ettiği önemli hususlardan bir tanesi. WordPress sitelerimize temalar ve eklentiler kuruyoruz ve bu da bir süre sonra gereksiz bir yavaşlığa sebep oluyor. W3 Total Cache eklentisi de, web sitenizin daha dinamik bir yapıya sahip olmasını sağlayarak performansını arttıran başarılı bir performans sergiliyor.

4. Gravity Forms

WordPress’in belki de en işlevsel eklentilerinden birisi de Gravity Forms olsa gerek. Sitenizin içeriğini zenginleştirmek için anket, iletişim formu, bilgi formu gibi içerikleri kolayca hazırlamanız için geliştirilen gerçekten çok başarılı bir eklenti.

5. OptinMonster

Gravitiy Forms eklentisiyle benzerlik gösteren OptinMonster eklentisi de, web siteleriniz için formlar ve pop-up pencereler oluşturmanızı sağlıyor.  Ayrıca, oluşturduğunuz formların istatistiklerini de ayarlar bölümünden takip edebilmeniz mümkün.

6. Edit Flow

WordPress tabanlı web sitenizde çok sayıda editör bulunuyorsa, editöryal iş akışını takip edebilmenize imkan sağlayan Edit Flow eklentisi büyük yardımcınız olacaktır diye düşünüyorum.

7. Soliloquy

Bu eklenti de web sitenizin içeriğini zenginleştirmek için kullanabileceğiniz bir slider eklentisi. Kullanımı kolay ve basit bir arayüz sunan eklenti ile WordPress sitenizdeki sayfalarınıza çeşitli fotoğraflardan ya da videolardan oluşan galeriler ekleyebiliyorsunuz.

8. Sucuri

Web sitenizin güvenliği için geliştirilen Sucuri eklentisi sayesinde, web sitenize yapılan saldırılardan haberdar olabilir ve güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Ayrıca Sucuri eklentisinin kötü amaçlı yazılımları temizleme hizmeti de bulunuyor.

9. Floating Social Bar

Sitenizde paylaştığınız içeriklerin sosyal medya plaformlarında paylaşılması hem reklam hem de ziyaretçi kazanmak açısından önemli bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Piyasada bulunan WordPress sosyal ağ eklentilerinin büyük bir kısmı gereksiz kod kalabalığına sahip olmakla beraber, sitenizin de yavaş çalışmasını sağlıyor. Floating Social Bar eklentisi tüm bunlardan sıyrılıp, yüksek hız için optimize edilmiş sosyal ağ düğmelerini web sitenize ekliyor.

10. Disqus

WordPress’in standart olarak gelen yorum sisteminden sıkıldıysanız, Disqus yorum sistemi eminim çok hoşunuza gidecektir. Sosyal ağ hesaplarıyla yorum yapma, yorumu paylaşma, beğeni gibi gelişmiş özellikler sunan Disqus, kullanılmaya değer görünüyor.

11. AdSanity

Özgün içeriklerinizi hiçbir karşılık beklemeden ziyaretçilerinize sunuyorsanız, bu emeğin elbette bir karşılığı olmalı diye düşünüyorum. Kullanım kolaylığyla öne çıkan reklam yönetim eklentisi olan AdSanity, web sitenize yeni reklamlar eklemenizde yardımcı oluyor. Sitenizin uygun bir bölümüne, çeşitli boyutlarda reklam alanları açan eklentiyle reklamlar yayınlamanız mümkün. Ayrıca bu reklamları belirli bir süre için de ayarlayabiliyor, reklam istatistiklerini de takip edebiliyorsunuz.

12. Envira Gallery

Web sitenizde çeşitl fotoğraf galerileri yayınlamak istiyorsanız, sitenizin göze hitap eden bir tasarıma sahip olması şart. Envira Gallery eklentisi de, basit kullanımlı resim galerileri oluşturmanıza imkan sağlayan başarılı bir galeri eklentisi. Ayrıca, eklediğiniz galerilerin tüm cihazlarla uyumlu görünmesi de eklentiyi hoş kılan özelliklerden bir tanesi.

13. Login Lockdown

Yönetim paneline giriş yetkisi olmayan kişilerin bu girişimlerini kısıtlayabileceğiniz bir eklenti olan Login Lockdown ile, giriş denemelerinin sınırını istediğiniz gibi ayarlayarak sitenizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

14. Term Management Tools

Web sitenizdeki kategorileri, etiketleri ve terimleri yeniden organize etmenizde yardımcı olan kolay kullanımlı bir yönetim aracıdır.

15. TablePress

İçeriklerinize çeşitli tablolar eklemek istiyorsanız, bu konuda size büyük bir yardımı dokunacak TablePress eklentisini mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

16. WPtouch

Akıllı telefonların kullanım oranının bilgisayarları bile geçtiği günümüzde, web sitelerinin mobil uyumluluğu da büyük önem arz ediyor. Hatta Google da, kullanıcılara yardımcı olmak açısından mobil uyumlu web sitelerini arama sonuçlarında belirgin bir şekilde gösteriyor. Web sitenizi mobil uyumlu yapmak için uzun vakitler harcamanıza gerek bırakmayan WP Touch eklentisi, özel bir tema ve arayüz sunarak web sitenizin mobil versiyonuyla hizmet vermesini sağlıyor.

17. Compact Archives

Uzun zamandır hizmet veren bir web sitesine sahipseniz, eski yazılarınızın arşivleri çok uzun bir liste olarak karşınıza çıkabilir. Compact Archives eklentisi de bu soruna çözüm getiriyor ve aylık arşivlerinizi kompakt bloklar olarak görüntüleyerek karmaşık görüntülerin önüne geçiyor.

18. ThirstyAffiliates

Görevini gelir ortaklığı olarak adlandırabileceğimiz ThirstyAffiliates eklentisi ile sitenizdeki içeriklerinizde bulunan belirli anahtar kelimeleri reklam içeriklerine yönlendirmenizi sağlayan başarılı bir eklenti.

19. Display Widgets

Sitenize eklediğiniz widget’ları bazen belirli sayfalarda gizlemeniz gerekebilir. Bu konudaki sorununuza çözüm sunan Displar Widgets eklentisi, widget’ların nerelerde görünüp görünmeyeceğini belirlemenizi sağlıyor.

20. WP Mail SMTP

Web sitenize barındırma hizmeti sunan sağlayıcılar, WordPress yapılandırma ayarları nedeniyle gönderdiğiniz e-postaları iletmeyebilir. Bu sorunu çözmek için geliştirilen WP Mail SMTP eklentisi de, WordPress’in posta işlevini sağlamak için SMTP sunucusu kullanmasına izin veriyor.

En İyi WordPress Eklentileri

YORUMLAR