2015 Yılında Harikalar Yaratan ve Hala Canavar Gibi Çalışan 3 Akıllı Telefon

Ne varsa eski emektarlarda var diyorsanız, 2013 yılının en iyi ve hala işlevsel süper telefonlarını sizin için derledik.

2015 Yılında Harikalar Yaratan ve Hala Canavar Gibi Çalışan 3 Akıllı Telefon

 Bazen insanlar soruyorlar, “Kaan abi bize bir telefon tavsiye etsene” diye. O anda basiretimin bağlandığını hissediyorum. Şu vahşi telefon pazarı ortamında birisine, her hangi bir telefon tavsiye etmek çok riskli geliyor bana. Ama tüm cesaretimi bugün toplayarak ve genel bir tavsiye yazısı yazmaya karar verdim.

Öte yandan birine telefon tavsiye ederken her hangi bir telefona kefil olma riskini almayı sevmiyorum. Birçok telefon tanıtımı yazdım. Bunu birkaç senedir yapıyorum, ancak bana kalırsa hala eski toprak telefonlar son derece yeterli görünüyorlar gözüme. Başlayayım, gevezeliğe gerek yok.

iPhone 5s

Bu cihaz ilk çıktığında Touch ID parmak izi sensörünü tanıtan ilk Apple ürünü olmasından dolayı önemli. Apple’ın kafayı teknolojik gelişmelere yönlendirip, telefonları süsleyip püsleyip “yeni” diye satmasını durdurduğunun da bir işaretiydi. Bunu 2015’de 3D Touch teknolojisini tanıtarak ile yine yaptı. Ama iPhone 5s kaya gibi bir telefondu. Hala kullananlar ve vazgeçemeyenler olduğunu biliyorum. Özellikleri açısından 2015 yılı teknolojisine çok yaklaşamasa da yağ gibi çalışan diye tanımlanacak bir Apple ürünüydü. Hala tavsiye ederim. Zaten piyasası da var. Merak edenler varsa iPhone 6 ve iPhone 5S Karşılaştırması yazımıza bir göz atsınlar.

HTC One M7

Mükemmel bir alüminyum kasaya yerleştirilmiş olan HTC One M7, hala en iyi HTC ürünüdür kanımca. Android telefon almak isteyenlere gözüm kapalı tavsiye edebilirim. Temiz iyi kullanılmış bir HTC One M7 hala en azından birkaç sene daha gider. 2013 yılının “amiral gemisi” tabir edilen telefonların başında gelir. HTC One A9, One M9, One M8 ve One M7 Karşılaştırması yazımızın yıldızıdır. 4.7 inçlik ekran boyu ile portatif ve güçlü bir telefondu. 2GB Ram ve Snapdragon 600 kullanıyordu. Hala da kullanır. Kefilim.

Nexus 5

Android telefon seçmek isteyen ve ucuz çözüm arayanlar için Nexus 5’i tek geçerim. Nexus 5 tüm Android tutkunlarının en popüler telefonuydu. Çabuk unutulmuş olabilir ama daha temiz 2 sene daha kullanılabileceğini söyleyebilirim. LG'nin ürettiği 4.9 inç'lik Nexus 5 Android KitKat 4.4 işletim sistemi kullanıyor. Android Lollipop’a da yükseldi. Bu yüzden rahatlık kullanılabilir. Sıfır olarak bulunması artık pek mümkün olmayan Nexus 5 2013 cihazı temiz bir ikinci el bulursanız kaçırmayın bence. Qualcomm’un 2.3GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800’ü kaportasının altında bulunduran Nexus 5, o zamanlar en hızlı ve en ince Android telefon olarak tanıtılmıştı. Bence hala her işimiz görecek kapasiteye sahip. Google, Android KitKat'lı Nexus 5'i Resmen Tanıttı yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz.

5 Sebepten Dolayı Tercih Edebileceğiniz 1.100 TL'den Ucuz Android Telefonlar

2014'ün En İyi Akıllı Telefonları

YORUMLAR