2013 Yılında Çıkması Merakla Beklenen 5 Akıllı Telefon

2012 yılı akıllı telefon dünyası açısından oldukça hızlı ve aktif bir yıl oldu. Galaxy S3 ve Note 2 ile birlikte iyice ağırlığını koyan Android, iPhone 5 ile popülerlik konusunda yara alan iPhone, iyice zayıflayan ve zor günler geçiren BlackBerry ve Wind

2013 Yılında Çıkması Merakla Beklenen 5 Akıllı Telefon

2012 yılı akıllı telefon dünyası açısından oldukça hızlı ve aktif bir yıl oldu. Galaxy S3 ve Note 2 ile birlikte iyice ağırlığını koyan Android, iPhone 5 ile popülerlik konusunda yara alan iPhone, iyice zayıflayan ve zor günler geçiren BlackBerry ve Windows Phone 8 ile yeniden canlanan Nokia... Bu yazıdaysa 2013 yılında çıkacak olan ve hemen herkesin merak ettiği 5 akıllı telefona değindik.

iPhone 5S

iPhone 5 ile yaşanan hayal kırıklığı ile birlikte “sıradaki büyük şey” çok daha fazla merak edilir oldu. 2013 yılında tanışacağımız iPhone 5S, belki de bu zamana kadar yolu en çok gözlenen iPhone olacak. Haziran ayında çıkması beklenen ürünün Retina ya da farklı bir teknolojiye sahip 1080p çözünürlüğünde bir ekrana sahip olması bekleniyor. 128 GB’a kadar yükseltilmiş bellek seçeneği de olası özellikler arasında. Dört çekirdekli bir işlemci ve 8 MB’den yüksek çözünürlüğe sahip güçlendirilmiş yeni bir kameranın iPhone 5S üzerinde yer alması bekleniyor.

Galaxy S4

Galaxy S3 ile birlikte doruğa ulaşan Android akıllı telefon popülerliği muhtemelen Galaxy S4 ile sürecek. Yine 4 dört çekirdekli fakat frekansı daha yüksek bir işlemciye sahip olması muhtemel üründeki ekranın 1080p çözünürlüğüne olması ve arka kısmında 13 MP değerinde bir kamera bulundurması bekleniyor. Bunların yanı sıra Galaxy S4’ün 2013 ortalarında çıkacağı öngörülüyor.

HTC M7

HTC hem Android hem de Windows Phone işletim sistemlerine dair yüksek performanslı ürünler sunmaya devam ediyor. 2013, muhtemelen bu işletim sistemlerine dair daha güçlü HTC akıllı telefonların bizimle tanıştıkları yıl olacak. HTC M7 de onlardan biri. 4.7 inç boyutunda ve 1080p çözünürlüğünde ekranla çıkması öngörülen telefonun dört çekirdekli ve 1.7 GHz frekansında işlem yapan bir işlemci üzerine kurulacağı düşünülüyor. 2 GB’lık ara belleğin ve 13 MP değerinde arka kameranın yanı sıra Beats Audio ile HTC M7’nin kulağa hitap etmesi oldukça yüksek bir olasılık.

BlackBerry 10

BlackBerry 10 aslında doğrudan bir ürün adı değil. Yeni nesil BlackBerry’ler olarak nitelendirebileceğimiz bu seriye ait ilk akıllı telefonlar ortaya çıkmaya başladı. Görünen o ki, RIM gittikçe zayıfladığı akıllı telefon dünyasındaki varlığını sürdürmek için bazı radikal değişikliklere gidiyor ve 2013 BlackBerry’ler açısından son derece önemli. Yeni BlackBerry’lerin tümünün dokunmatik ekranlı, fiziksel QWERTY klavyenin olmadığı ürünlerden oluşması bekleniyor. Arayüz konusunda da bambaşka bir görüntü ortaya koyacak olan BlackBerry 10 akıllı telefonların yazılım ve donanım konularında birkaç adımı birden atması gerekiyor.

Oppo Find 5

Birçok kişi Oppo markasını ilk kez duymuş olabilir ki bu normaldir. Bir Çin markası olan Oppo, diğer Çinli markaların aksine kendi özgün ürünlerini ortaya koymaya çalışıyor. Find 5 modeli de bunlardan bir tanesi ve 2013 yılında belki de adını çok sık duyacağımız bir ürün. Zira yeni yılın ilk dönemlerinde tanışacağımız Oppo Find 5, 1080p çözünürlüğündeki ekranı, 1.5 GHz frekansında işlem yapan dört çekirdekli işlemcisi, 2 GB’lık ara bellek birimi, 13 MP değerindeki kamerası ve 4G desteği ile popüler akıllı telefonlara ciddi bir rakip olarak gösteriliyor.

Lumia 920 detaylı incelememize göz attınız mı?

YORUMLAR