2012'nin En İyi Oyunları

2012 oyunlar açısından oldukça verimli geçti. Yıllar boyunca unutulmayacak onlarca oyunu oynama imkanı bulduğumuz 2012'nin en iyi oyunlarını sizin için seçtik.

2012'nin En İyi Oyunları

2012 yılı hem PC hem de konsol oyunları açısından oldukça verimli bir yıldı. Özellikle uzun yıllardır durgunluğa girmiş olan PC oyunculuğunun adeta yeniden yükselişini görmüş olduk. Bilgisayarların donanım olarak konsollara büyük bir fark attığı 2012 bu anlamda oyun şirketlerinin de birbirlerine ve oyuncularına karşı teknolojik bir gövde gösterisi yaptıkları heyecan dolu bir sene olarak akıllara kazınacak.

2012’den hemen önce gelen Elder Scrolls V: Skyrim ile başlayan üst düzey oyunlar furyası bütün bir yıl boyunca devam etti ve bizler de en çok vakit harcadığımız, en sevdiğimiz oyunlardan size bahsetmek istiyoruz. İşte editörlerimiz için yılın en iyileri:

Can Çevrim'in Seçimi

Diablo 3: “2012 yılında çıkacağı söylentileri yayıldıktan sonra bir çok oyuncu gibi beni de heyecanlandıran ve büyük bir bekleyiş içerisine girdiğim Diablo 3, Mayıs ayı içerisinde piyasaya sürülmesiyle birlikte geçtiğimiz yıl en çok oynadığım oyunlar listesinde ilk sırada yer alıyor. Uzun bir sessizlik ve bekleyişin ardından sunucu yetersizlikleri nedeniyle sıkıntılı bir başlangıç yapmış olsa da Diablo 3 kalitesini ve ne kadar çok beklendiğini kısa sürede en çok satan oyun ünvanını eline alarak zaten tüm oyunseverlere göstermeyi başardı. Şu an bağımlılık derecesinde olmasa da hala arada bir oyuna girip monster power 5’te Azmodan farmlamak hoşuma gitmiyor değil...”

Yiğit Ekim Demir'in Seçimi

Dishonored: “Açık konuşmak gerekirse Dishonored’ı ilk videolarını gördüğüm andan beri heyecanla bekliyordum. Grafikler için Unreal motorundan faydalanan oyun üst düzey bir grafik altyapı ile hazırlanmamasına rağmen kaliteli ve steampunk atmosferini iyi yansıtan düzenlemeleri sayesinde kendinden üstün pek çok oyunu alt edebildi. Hikaye akışının zevkli, oynanışın ise çok az oyunda karşılaşabileceğimiz düzeyde sorunsuz, başarılı ve yaratıcı olması Dishonored’ı benim için 2012’nin en iyi oyunu yapıyor. Old school tabir ettiğimiz eski oyuncular Dishonored’a bayılacaklardır.”

Can Erdil'in Seçimi

Far Cry 3: “2012 yılının sonuna doğru elimize düşen bu oyun, kendinden önce çıkmış olan farklı türdeki oyunları harmanlaması nedeniyle oyunculara çok renkli ve zengin bir içerik sundu. Dilerseniz Skyrim'de olduğu gibi dünyayı keşfedebilir, dilerseniz GTA'da olduğu gibi arabanıza atlayıp serserilik yapabilir, dilerseniz Call of Duty'deki gibi aksiyonun içerisine dalabilirdiniz. Teknik yeteneklerinin de gayet yeterli olması bu içerik zenginliğini tamamlayan bir unsur halindeydi. Bütün bunların üzerinde güzel senaryo, güçlü karakterler ve kaliteli diyaloglar yapımı kusursuz yapan faktörler.”

Mehmet Karakaya'nin Seçimi

Hitman Absolution:Ajan 47’yi tekrar görebilmek çok güzeldi, özelliklede bu kadar ayrıntılı ve kaliteli görsellerle. Grafiklerin yanı sıra geliştirilen yeni oyun mekanikleri ile Hitman: Absolution uzun zamandır bizlere başarılı bir oyun deneyimi sunuyor. Gizlilik ve aksiyonun buluştuğu gerçek suikastçinin zorlu macerasında bir kişinin hayatını kurtarmak için kaç kişinin hayatını alacaksın?”

Enis Kirazoğlu'nun Seçimi

Max Payne 3: “İlk duyurulduğunda çok sevindik, bir o kadar şaşırdık, bir o kadar da şüphe duyduk. Max Payne 3 duyurusunun bize bu kadar duyguyu aynı anda yaşatmasının sebebi, yapımcı koltuğuna geçen Rockstar'ın bize gösterdiği Max Payne'in bildiğimiz Max Payne'den daha farklı olmasıydı. Ancak, sonuçta yapımcı firma Rockstar'dı; bizim de güvenmekten başka şansımız yoktu. Her ne kadar oyun Brezilya'ya taşınsa da Rockstar yüzümüzü kara çıkarmadı ve bize harika bir oyun deneyimi yaşattı. Evet, belki oyunun 'noir' havası biraz kaybolmuştu. Fakat Rockstar buna rağmen Max Payne havasını korumayı başarmıştı ve bizlere son yıllarda çıkmış en iyi saf aksiyonu sunmuştu.”

Onur Şendere'nin Seçimi

NBA 2K13: “Benim bu yılki favori oyunum NBA 2K13. Basketbola olan ilgimin bu oyunu seçmemdeki etkisi göz ardı edilemez ancak oyunun önceki yıllara göre hemen her alanda daha iyi olması, yeni oyun senaryolarına yer verilmesi ve grafiklerdeki gelişmeler NBA 2K13’yi seçmem için yeterli sebepler. Diğer yandan benzetim (simülasyon) ve rol yapma türlerinin bu oyundaki kariyer senaryosu ile birleştiğini düşünüyorum ki bu tam da bana hitap eden ana özellik.”

YILIN EN İYİ OYUNLARINI SEÇMEK İÇİN FORUMUMUZU KULLANABİLİRSİNİZ

YORUMLAR